TBMM'NİN 100. kuruluş yıldönümü ve Ulu Önder Atatürk'ün armağanı olan dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı 23 Nisan, 100 yıllık tarihinde ilk kez evlerde kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Alanya protokolü Atatürk Anıtı'na sosyal mesafeli çelenk sundu.
ALANYA KIRMIZI BEYAZDI
ALANYA'DA birçok evin balkonu Türk bayrakları ve balonlarla süslendi. Çocuklar, evlerinde 23 Nisan'ı coşkuyla kutladılar. Evlerini balonlar, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süsleyen yerleşik yabancılar ile çocukları da, 23 Nisan kutlamalarına katıldılar.
ALANYA TEK YÜREK OLDU
ALANYA, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında tüm Türkiye'de olduğu gibi dün akşam saat 21.00 itibariyle balkonlardaydı. Çocuklar ve aileleri, belediye hoparlörlerinden de verilen İstiklal Marşımızı gür bir sesle balkonlardan okudular. Ardından alkış sesleri yükseldi.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkuyla kutlanması için kentteki birçok evin balkonu Türk bayrakları ve balonlarla süslendi. Alanya’da ailesiyle evin balkonunu tören alanına dönüştüren 5 yaşındaki Mina Yıldız, "Evde Kal Türkiye" çağrısında bulundu.
YERLEŞİK YABANCILARIN 23 NİSAN COŞKUSU
23 Nisan coşkusuna Alanya'da yerleşik yabancılar da eşlik etti. Evlerini balon, süslemeler, Türk bayrakları ve Mustafa Kemal Atatürk posterleriyle süsleyen yerleşik yabancılar ile çocukları, 23 Nisan şarkıları ve kendi yazdıkları şiirlerle kutlamalara katıldı. Bazı yerleşik yabancılar ise üzerlerine giydikleri Atatürk ile Türk bayrağı simgeli tişörtleri ve ellerinde bayraklarıyla 23 Nisan mesajı verdi.
COŞKUYA ORTAK OLDULAR
İlçede uzun yıllardır yaşayan ve Türk ile evli olan İngiliz Amanda Jane Özsoy, ailesiyle birlikte çektiği videoda, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Tüm Türkiye'ye Alanya'dan selamlar" dedi. Polonyalı anne ve Türk babanın çocuğu olan 6 yaşındaki Ali Elçi ise kendi yazdığı 23 Nisan şiirini okudu. Yerleşik yabancıların birçoğu da sosyal medyadan Türk bayrağıyla mesajlar ve videolar paylaşarak coşkuya ortak oldu.
23 NİSAN KUTLU OLSUN
Evini Türk bayraklarıyla donatan Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği Başkanı Anna Bielecka ise, "Bugün herkes gibi evimizden çıkamıyoruz ama Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği olarak çocuklarımızla birlikte bu bayramı kutlamak istiyoruz. 23 Nisan kutlu olsun" diye konuştu. (AA/DHA)
