İLAÇLARINI acilen yazdırması gerektiğini belirten Coşkun, aile sağlığı merkezinde görevlilerin kendisine ‘doktorların toplu halde toplantıda olduğunu’ söyleyerek beklemesini istediğini aktardı. Bir süre bekledikten sonra dışarı çıkan Coşkun, merkezin arka bahçesinde doktorların ve hemşirelerin çay, kahve ve kek eşliğinde sohbet ettiğini gördüğünü söyledi. Kendi doktoruna seslenerek durumunu anlatmaya çalıştığını ifade eden Coşkun, “Hocam ben buradayım” dediğinde bir görevlinin kendisine “Hayırdır beyefendi?” diye sorduğunu, kendisinin de “Kalp hastasıyım ve ilaç yazdırmam gerekiyor” cevabını verdiğini anlattı. Bunun üzerine kendisine “Durumunuz çok acilse acile gidebilirsiniz” denildiğini öne süren Coşkun, bu sözlerin kendisini derinden etkilediğini dile getirdi.
‘AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ MAHALLEDEKİ EV GİBİDİR’
Yaşadığı duruma tepki gösteren Coşkun, “Devlet hastanesine gittiğimizde önce aile sağlığı merkezine başvurmamız söyleniyor. Biz de bunu yapıyoruz ancak burada da acilse hastaneye gidin deniliyor. Bu yaklaşım beni gerçekten onur kırıklığına uğrattı” dedi. Olayın ardından İlçe Sağlık Müdürlüğü’nü arayarak durumu bildirdiğini söyleyen Coşkun, yetkililerin konuyla ilgileneceklerini ifade ettiklerini aktardı. Aile sağlığı merkezlerinin vatandaşın en kolay ulaşabildiği sağlık kuruluşları olması gerektiğini vurgulayan Coşkun, Bu merkezler mahallenin içinde bulunan bir ev gibidir. Bizim oraya gidip rahatlıkla doktora ulaşabilmemiz ve derdimizi anlatabilmemiz gerekiyor” sözleriyle yaşadığı mağduriyeti dile getirdi. (Ramazan ÖZDEMİR)
Alanya’da ilaç yazdırmaya gittiği merkezde yaşadıklarına isyan etti
Alanya’da ilaç yazdırmak için gittiği aile sağlığı merkezinde muhatap bulamadığı için isyan eden kalp hastası Mehmet Nezir Coşkun, mağdur olduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu
Muhabir: Ramazan ÖZDEMİR
Yorumlar
Trend Haberler
BİM 4 Kasım 2026 indirim kataloğu: Yağ, un ve pirinç fiyatları açıklandı
Alanya’da şafak operasyonu! Uyuşturucu ve yüklü miktarda para ele geçirildi
Arkadaşlarıyla şakalaşırken korkunç son! 18 yaşındaki Emin hayatını kaybetti
MasterChef'te ortalık karıştı! Şadi'nin Ayşe'ye müdahalesi sonrası diskalifiye sesleri yükseldi
Mehmet Hacıkadiroğlu'ndan Alanya'da 10 Kasım yürüyüşü çağrısı
Alanya büyüyor, yollar yetmiyor mu? Sabah ve akşam trafik sorunu!





