Akıl almaz görüntüler geçtiğimiz günlerde ABD’den gelmişti. Virüsün en çok vurduğu kentlerden olan New York'ta gözü dönmüş bir kişi, "Coronavirüsü siz getirdiniz" diyerek Asyalı bir evsize saldırmıştı. Irkçı saldırı karşısında dünya ayağa kalkmıştı.

Şok eden haber bu kez Kanada’dan geldi. Vancouver kentinde 92 yaşındaki demans hastası Asyalı adam, coronavirüs salgını nedeniyle markette ırkçı saldırıya uğradı. Markettin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, market müşterisi tarafından önce sözlü tacize uğrayan yaşlı adam daha sonra marketten dışarı atıldı. Asyalı adam marketin dışında yere yığıldı.

Olay yerine gelen polis marketin güvenlik kamerasına el koydu ve görgü tanıklarının bilgisine başvurdu. Görgü tanıkları yaşlı adamın tavırlarından demans hastası olduğunu ve saldırganın yaşlı adama Asyalı olduğu için saldırdığını söyledi. Polis tarafından yayınlanan basın açıklamasında, "Önyargı, yanlı ve nefretin neden olduğu saldırılara müsamaha göstermiyoruz. Kurbanın yaşı göz önüne alındığında bu olay daha da rahatsız edici" denildi. Polis her yerde saldırganı arıyor.

Muhabir: Haber Merkezi