Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitimlerle, çocukların küçük yaşlardan itibaren kişisel temizlik alışkanlıkları kazanmaları ve bu alışkanlıkları günlük yaşamlarının bir parçası hâline getirmeleri hedefleniyor. Sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar, minik öğrenciler tarafından da ilgiyle karşılanıyor.
EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR
Yılın ilk eğitiminde öğrencilere doğru diş fırçalama teknikleri, el ve yüz temizliği ile kişisel hijyenin önemi anlatıldı. Çocukların yaş gruplarına uygun, sade ve anlaşılır bir dille gerçekleştirilen eğitimler; hikâyeler, müzikler, oyunlar ve eğlenceli etkinliklerle zenginleştirildi. Böylece minik öğrenciler hem keyifli vakit geçirdi hem de sağlıklı yaşamın temelini oluşturan temizlik alışkanlıklarını eğlenerek öğrenme fırsatı buldu. Programın sonunda öğrencilere öğrendikleri bilgileri evlerinde de uygulayabilmeleri için diş fırçası ve kum saati hediye edildi. Ayrıca eğitime katılan miniklere katılım belgeleri takdim edildi.
EĞİTİMLER KENT GENELİNDE DEVAM EDECEK
Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Yeni, erken yaşta kazanılan temizlik ve hijyen alışkanlıklarının yaşam boyu önem taşıdığına dikkat çekerek, “Çocuklarımızın küçük yaşlarda temizlik ve hijyen alışkanlığı kazanmalarını çok önemsiyoruz. Bu doğrultuda temiz çevre ve kişisel hijyen konusunda yürüttüğümüz eğitim çalışmalarını eğitim öğretim dönemi boyunca kent genelindeki okullarımızda sürdüreceğiz. Amacımız, çocuklarımızın öğrendikleri bilgileri günlük yaşamlarında uygulamalarını ve bu alışkanlıkları yaşamlarının doğal bir parçası hâline getirmelerini sağlamak. Unutmayalım ki temiz bir gelecek, bilinçli nesillerle yetişir.” dedi.
Alanya’da miniklere temizlik seferberliği! İlk eğitim Mahmutlar’da başladı
ALANYA Belediyesi ve Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle çocuklarda erken yaşta temizlik ve hijyen bilinci oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen eğitimler, 2026-2027 eğitim öğretim yılı ile birlikte başladı. Yıl boyunca kent genelindeki anaokullarında sürdürülecek eğitimlerin ilk adresi, Mahmutlar Mahallesi'nde bulunan Mahmutlar Kılıçarslan Anaokulu oldu.
Kaynak: Alanya Belediyesi BÜLTEN
Yorumlar
Trend Haberler
BİM 4 Kasım 2026 indirim kataloğu: Yağ, un ve pirinç fiyatları açıklandı
Alanya’da şafak operasyonu! Uyuşturucu ve yüklü miktarda para ele geçirildi
Arkadaşlarıyla şakalaşırken korkunç son! 18 yaşındaki Emin hayatını kaybetti
MasterChef'te ortalık karıştı! Şadi'nin Ayşe'ye müdahalesi sonrası diskalifiye sesleri yükseldi
Mehmet Hacıkadiroğlu'ndan Alanya'da 10 Kasım yürüyüşü çağrısı
Alanya büyüyor, yollar yetmiyor mu? Sabah ve akşam trafik sorunu!




