GEÇTİĞİMİZ hafta sonu kızım Mira ile birlikte Alanya’nın Küçükhasbahçe Mahallesi’nde yer alan Sak Irmağı Parkı’nı (yeni adı Kemal Beyaz Parkı) ziyaret ettik. Park, gerçekten de nefes aldıran bir alan. Masa tenisi, çocukların ilgisini çekecek çeşitli oyun alanları ve dinlenme noktalarıyla oldukça güzel düzenlenmiş. Ancak ne yazık ki karşılaştığım bazı manzaralar bu güzelliklerin önüne geçti.
Bazı ailelerin, çocuklarının gözü önünde sigara içmesi, hatta küçük çocuklarına açık alanda tuvalet yaptırması gerçekten rahatsız ediciydi. Parklar çocuklarımıza doğaya saygıyı, paylaşmayı öğreteceğimiz yerlerdir. Biz ebeveynler olarak, çocuklarımızın örnek aldığı ilk kişileriz. Yaptığımız her davranış, onların gelecekteki tutumlarını şekillendiriyor.
Lütfen daha duyarlı olalım. Hep birlikte bu alanları hem kendimiz hem çocuklarımız için daha sağlıklı, daha temiz ve daha saygılı hale getirebiliriz.
Parklar güzel davranışlarımız da güzel olsun
Hakan ŞİMŞEK
Yorumlar
Trend Haberler
Aydın Çavuşoğlu'ndan umutlandıran haber
Alanya’da sosyal medya depremi: Ünlü sigortacı tutuklandı
Alanya'nın göbeğinde barbarlık: Öğrenciye bu yapılır mı?
Antalya Havalimanı’nda transfer krizi
44 yıl sonra denizlerde yeni dönem: Alanya ve Akdeniz’i yakından ilgilendiriyor
Antalya’ya 959 milyon TL’lik dev otel yatırımı