Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 ve 6 Ekim 2026 tarihlerinde meydana gelen üç ayrı kundaklama ve mala zarar verme olayıyla ilgili yürütülen soruşturmada bir şüpheli yakalandı. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışan Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, olaylarla bağlantılı olduğu değerlendirilen M.A.Ç.'yi gözaltına aldı. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
MANAVGAT'TA ÜÇ AYRI OLAY İNCELENDİ
Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerinin yürüttüğü soruşturma, ekim ayının ilk haftasında meydana gelen üç ayrı olayı kapsadı. İncelemeye alınan ilk olayda, 4 Ekim 2026 tarihinde bir minibüs yandı. Aynı gün başka bir dolmuşun sol arka lastiğinin kesilmesi üzerine mala zarar verme olayı da soruşturmaya dahil edildi.
Üçüncü olay ise 6 Ekim 2026 tarihinde yaşandı. Manavgat'ta faaliyet gösteren bir araç kiralama ve tur ofisinde yangın çıktı. Böylece iki gün arayla meydana gelen ve araçlarla bir turizm işletmesini etkileyen üç olay, jandarma ekiplerinin araştırmasına konu oldu.
JASAT EKİPLERİ OLAYLAR ARASINDAKİ BAĞLANTIYI ARAŞTIRDI
Antalya İl Jandarma Komutanlığı görevlileri, Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda olayların aydınlatılması için çalışma başlattı. JASAT ekipleri, farklı tarihlerde meydana gelen olayların aynı kişi veya kişiler tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde durdu.
Yürütülen araştırmada üç olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen kişinin M.A.Ç. olduğu belirlendi. Jandarma ekipleri tarafından yakalanan şüpheli gözaltına alındı.
ŞÜPHELİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI
22 Ekim 2026 tarihinde kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, yakalanan M.A.Ç. hakkında adli işlem başlatıldı. Şüphelinin tutuklandığına veya hakkında adli kontrol kararı verildiğine ilişkin doğrulanmış bir bilgi bulunmuyor.
Soruşturmada öne çıkan ayrıntı, 4 Ekim'deki iki olay ile 6 Ekim'deki iş yeri yangınının birlikte değerlendirilmesi oldu. İlk iki olay aynı gün yaşanırken üçüncü olay iki gün sonra meydana geldi. Jandarmanın araştırması sonucunda üç olay tek bir şüpheliyle ilişkilendirildi.
ARAÇLAR VE TURİZM İŞLETMESİ HEDEF ALINDI
Soruşturma kapsamındaki olayların ikisi araçları, biri ise araç kiralama ve tur hizmeti veren bir işletmeyi ilgilendiriyor. Bu yönüyle dosya, Manavgat'ta ulaşım ve turizm faaliyetlerinde kullanılan araçlarla bir ticari işletmeye yönelik mala zarar verme şüphelerini bir araya getiriyor.
Olaylarda meydana gelen toplam maddi hasarın miktarı, yangınların çıkışına ilişkin teknik inceleme sonuçları ve şüphelinin olası eylem gerekçesi hakkında henüz doğrulanmış ayrıntılı bilgi paylaşılmadı.
SORUŞTURMADA SON DURUM
22 Ekim itibarıyla doğrulanan son gelişme, M.A.Ç.'nin yakalanması ve hakkında adli işlem başlatılması oldu. Soruşturma Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda yürütülüyor.
Şüpheli hakkındaki suçlamaların hukuki değerlendirmesi ve olası koruma tedbirleri adli süreçte belirlenecek. Gözaltına alınması, kişinin suçunun kesinleştiği anlamına gelmiyor.




