Alanya Rahvan Atlı Spor Kulübü, 25 Ekim 2026 Pazar günü düzenlenmesi planlanan 17. Manavgat-Side Geleneksel Rahvan At Yarışları'na 8 atla katılacak. Manavgat Belediyesi ile Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu iş birliğinde gerçekleştirilecek organizasyonda Alanyalı sporcular, farklı kategorilerde derece elde ederek ilçeye kupa kazandırmayı hedefliyor.

YARIŞLAR 25 EKİM PAZAR GÜNÜ BAŞLAYACAK

Büyük Alanya TV'nin 22 Ekim 2026 tarihli haberine göre yarışlar, Manavgat Atatürk Stadyumu yanındaki alanda saat 10.00'da başlayacak. Türkiye'nin farklı bölgelerinden katılımcıların beklendiği organizasyonda Alanya'yı 8 rahvan at temsil edecek.

Alanya Rahvan Atlı Spor Kulübü Başkanı Ömer Kozan, yarışlara hazırlık yaptıklarını belirterek hedeflerinin birincilik ve kupa olduğunu açıkladı. Kozan, Alanya'daki atçılık meraklılarını da Manavgat'taki organizasyonu takip etmeye davet etti.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ 100 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Organizasyona ilişkin paylaşılan bilgilere göre baş at kategorisinde 100 bin TL, başaltı kategorisinde 90 bin TL, büyük orta kategorisinde 70 bin TL ve küçük orta kategorisinde 60 bin TL para ödülü verilecek. Açıklanan bu dört kategorinin birincilik ödülleri toplamı 320 bin TL'ye ulaşıyor.

Manavgat'ta kazaların yaşandığı kavşağa hız kesici yerleştirildi
Manavgat'ta kazaların yaşandığı kavşağa hız kesici yerleştirildi
İçeriği Görüntüle

Diğer kategorilerde de ödüllerin dağıtılması planlanırken dereceye giren atların 2027 Şampiyonası'na katılma hakkı kazanacağı bildirildi. Ancak 2026 organizasyonunun ayrıntılı ödül cetveli ve şampiyonaya katılım koşullarına ilişkin federasyonun resmî duyurusu ayrıca doğrulanamadı.

GEÇEN YIL 450 BİN LİRA ÖDÜL DAĞITILMIŞTI

Manavgat Belediyesi'nin 2025 yılında düzenlenen 16. Manavgat-Side Geleneksel Rahvan At Yarışları hakkında yayımladığı resmî açıklamaya göre organizasyonda toplam 450 bin TL para ödülü dağıtıldı. Yarışlar baş atlar, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste, taylar ve ithal at gruplarında gerçekleştirildi.

Demirören Haber Ajansı'nın 13 Ekim 2025 tarihli haberinde ise geçen yılki yarışlara Türkiye'nin farklı bölgelerinden 97 atın katıldığı ve organizasyonun 9 kategoride yapıldığı belirtildi. Bu veriler, Alanya'dan katılacak 8 atın mücadele edeceği yarışların önceki yıllardaki katılım düzeyini ortaya koyuyor.

Manavgat Belediyesi'nin resmî açıklaması: https://www.manavgat.bel.tr/guncel-haberler/manavgat-side-geleneksel-rahvan-at-yarislari-tamamlandi

MANAVGAT'TA GELENEKSEL ATÇILIĞA BELEDİYE DESTEĞİ

Manavgat Belediyesi'nin 2024 yılı şubat ayı meclis gündeminde, Pazarcı Mahallesi'ndeki 2140 ada 2 parselde bulunan 60 bin metrekarelik alanın rahvan at yarışlarında antrenman ve yarış pisti olarak kullanılmak üzere kiraya verilmesi konusu da yer aldı. Söz konusu gündem maddesi, ilçede geleneksel atlı sporlar için tesis ve alan kullanımına yönelik yerel yönetim çalışmalarını gösteriyor.

Manavgat Belediyesi'nin 2025 yılı organizasyonu öncesindeki açıklamasında Belediye Başkan Vekili Av. Mehmet Çiçek, rahvan at yarışlarının kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından önem taşıdığını vurgulamıştı.

Belediyenin 2024 yılı meclis gündemi ve kararları: https://www.manavgat.bel.tr/meclis-kararlari/meclis-2024

ALANYALI SPORCULARIN HEDEFİ KUPA

Alanya Rahvan Atlı Spor Kulübü Başkanı Ömer Kozan'ın açıklamasına göre kulüp, Manavgat'taki yarışlarda Alanya'yı temsil etmeye hazırlanıyor. Sekiz atın hangi kategorilerde mücadele edeceğine ilişkin ayrıntılı katılım listesi ise henüz paylaşılmadı.

Yarışları izlemek isteyen Alanyalılar için açıklanan program 25 Ekim Pazar günü saat 10.00'u işaret ediyor. Organizasyonun kesin programı ve olası değişikliklerin Manavgat Belediyesi ile Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu duyurularından kontrol edilmesi önem taşıyor.

Kaynak: Haber Merkezi