İstanbul’un köklü sağlık kuruluşlarından Çapa Tıp Fakültesi’nde kadın çalışanların mahremiyetini ihlal eden ciddi bir olay yaşandığı iddia edildi. Acil Cerrahi Bölümü’nde görev yapan erkek personelin, kadın sağlık çalışanlarını tuvalette gizlice görüntülediği öne sürüldü. Olayın ortaya çıkmasının ardından şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
SEKİZ AY BOYUNCA GİZLİCE GÖRÜNTÜLEDİĞİ İDDİA EDİLDİ
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) temsilcisi Güldane Çelik’in aktardığı bilgilere göre şüpheli, kadın personelin tuvalete girmesinin ardından içeri girerek cep telefonuyla gizlice görüntü alıyordu.
Şüphelinin telefonunu tuvalet kabinlerinin altından veya üstünden uzatarak kadın çalışanların fotoğraflarını çektiği ileri sürüldü. Bu durumun yaklaşık 8 ay boyunca devam ettiği iddia edildi.
BİR HEMŞİRENİN DİKKATİ OLAYI ORTAYA ÇIKARDI
Kadın çalışanların mahremiyetini hedef alan olay, bir hemşirenin şüpheli hareketleri fark etmesiyle açığa çıktı.
Haberde aktarılan bilgilere göre şüphelinin telefonunda yapılan kontrolde, söz konusu hemşireye ve başka kadın sağlık çalışanlarına ait çok sayıda görüntüye rastlandı.
Yaşananların ardından yapılan şikâyet üzerine adli süreç başlatıldı. Şüpheli erkek personelin tutuklandığı bildirildi.
SENDİKADAN HASTANE YÖNETİMİNE TEPKİ
Olayın ardından SES temsilcisi Güldane Çelik, hastanedeki çalışma koşullarına ve personelin güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kadın sağlık çalışanlarının mahremiyetinin korunması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Çelik, hastane yönetiminin de sorumluluğunun bulunduğunu savundu.
Çelik, çalışanlara güvenli ve mahremiyete uygun alanlar sağlanmasının kurum yönetiminin yükümlülüğü olduğunu belirterek mevcut koşulları eleştirdi.
GÖZLER HASTANE YÖNETİMİNE ÇEVRİLDİ
Olay, sağlık kuruluşlarında çalışanların kişisel güvenliği ve özel hayatın gizliliğine yönelik önlemleri yeniden gündeme taşıdı.
Şüphelinin tutuklandığı bildirilirken hastane yönetimi tarafından yürütülen olası idari işlemlere ilişkin doğrulanmış ayrıntılara henüz ulaşılamadı.





