Antalya'da otizmli çocuğunun eğitim hakkı için mücadele eden bir anne, oğlunun gelişimini destekleyecek eğitim imkânlarına kavuşmasını istiyor. Çocuğunun ihtiyaçlarına uygun bir eğitim ortamında bulunmasını talep eden anne, yetkililerden çözüm bekliyor.

ÖZEL EĞİTİM İÇİN DESTEK TALEBİ

Otizmli çocukların eğitim sürecinde bireysel ihtiyaçlarının dikkate alınması büyük önem taşıyor. Eğitim programlarının çocukların gelişim özelliklerine göre hazırlanması, hem öğrenme süreçlerini hem de günlük yaşam becerilerini destekliyor.

Antalya'daki annenin çağrısı da özel gereksinimli çocukların uygun eğitim hizmetlerine ulaşmasının önemini bir kez daha ortaya koydu.

106 KİLOLUK OĞLUNUN KRİZLERİYLE MÜCADELE EDİYOR

Antalya'da yaşayan 52 yaşındaki Fatma Ezici, 22 yaşındaki oğlu T.E.'ye 4,5 yaşındayken otizm tanısı konulduğunu anlattı. Oğlunun hiperaktivite ve dikkat eksikliği gibi sorunlarının da bulunduğunu belirten anne, zaman zaman yaşanan öfke krizleri nedeniyle günlük hayatlarını sürdürmekte zorlandıklarını söyledi.

Oğlunun 106 kiloya ulaştığını ifade eden Ezici, kriz anlarında kendisine, eşine ve evdeki eşyalara zarar verebildiğini dile getirdi. Yaşadığı fiziksel zorluklar nedeniyle ev işlerini yapmakta ve dışarı çıkmakta güçlük çektiğini belirtti.

ÖZEL EĞİTİMİN OĞLUNA İYİ GELDİĞİNİ SÖYLEDİ

Oğlunun yaklaşık 6-7 aydır Akdeniz Otizm Derneği bünyesinde eğitim aldığını anlatan Ezici, eğitim ortamında olumlu gelişmeler gözlemlediğini ifade etti.

Antalyaspor Kars 36 Spor'u 2-0 yenerek 4. tura yükseldi
Antalyaspor Kars 36 Spor'u 2-0 yenerek 4. tura yükseldi
İçeriği Görüntüle

Özellikle alanında uzman öğretmenlerden alınacak bireysel desteğin oğlunun gelişimine katkı sağlayacağına inandığını belirten anne, özel eğitim sürecinin devam edebilmesi için hayırseverlerden yardım istedi.

EVLERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM NEDENİYLE YIKILACAK

Ailenin yaşadığı güçlükler yalnızca bakım ve eğitimle sınırlı değil. Fatma Ezici, oturdukları binanın kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağını ve bu nedenle evden ayrılmak zorunda kalacaklarını söyledi.

Oğlunun özel gereksinimleri nedeniyle yeni bir kiralık ev bulmakta zorlandıklarını belirten Ezici, barınma sorunuyla da karşı karşıya olduklarını dile getirdi.

ÜÇ AYDIR YARDIM ALAMADIĞINI BELİRTTİ

Ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını anlatan anne, daha önce aldıkları sosyal yardımın kesildiğini ve yaklaşık üç aydır destek alamadıklarını öne sürdü.

İlgili kurumlara itiraz dilekçesi verdiğini ancak henüz sonuç alamadığını söyleyen Ezici, eşinin de düzenli iş bulmakta güçlük çektiğini ifade etti.

ANNENİN TEK İSTEĞİ OĞLUNUN EĞİTİMİ

Yaşadığı tüm zorluklara rağmen önceliğinin oğlunun eğitimi olduğunu vurgulayan Fatma Ezici, yetkililerden ve hayırseverlerden destek beklediğini belirtti.

Annenin yardım çağrısı, özel gereksinimli bireylerin eğitim, bakım ve sosyal destek ihtiyaçlarının karşılanmasının önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ