Değerli okurlar, uzun yıllar aktif siyasetin içinde bulundum. İtiraf etmeliyim ki, gençliğimde kimi zamanlar parti fanatizminin saçmalıklarına da yelken açtığım dönemler oldu. Ömrümün önemli bir bölümünde de, kimi zaman gazeteci, kimi...

Değerli okurlar, uzun yıllar aktif siyasetin içinde bulundum.

İtiraf etmeliyim ki, gençliğimde kimi zamanlar parti fanatizminin saçmalıklarına da yelken açtığım dönemler oldu.

Ömrümün önemli bir bölümünde de, kimi zaman gazeteci, kimi zaman da yazar olarak, siyasi yorumlarımı çok farklı basın kuruluşlarında sürdürdüm.

Bir ömür denen yolculuğun ne kadar kısa olduğunu, bir ayağım çukurda, son noktaya yaklaştıkça anladım.

Yarım asrı aşan bir süreçteki siyasi dalgalanmaları çok yakından izledim.

Ülke insanımız, genelde parti fanatizmi içinde, siyaseti bir kutuplaşma aracı olarak ele alıp, sürekli çatışmaya dönüştürmekte.

Özellikle seçkinlerimizin, demokrasi kültüründen yoksun oluşları, demokrasiyi bir yaşam biçimi olarak benimseyip, karşıt görüşleri ötekileştirip, düşman olarak görmeden, ülkeye ve ülke insanına hep birlikte nasıl hizmet edebilirizin arayışı içinde olmaları gerekirken, tam tersi bir tutum içinde, birbirlerine dönük en ağır hakaretlerde bulunabilmekteler.

Geçmişte, bir iktidarın yaptığını diğeri bozardı.

Kimi iktidarlar, kendilerine oy vermeyen il ya da ilçeleri, farklı partilere mensup belediyeleri cezalandırma cihetine gitti.

İşte böylesine rezil bir siyasi gelenekte, benim gördüğüm kadarıyla, Antalya’da başta Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere,

AK Parti'nin önde gelen aktörleriyle, Alanya’da, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ve yönetimi, salt hizmete odaklanmış, geçmişteki çirkinliklerden, en azından bugüne kadar, oldukça uzak durmaktalar.

Alanya’mızda MHP’li Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e köstek olma yerine destek verilmesi sevindirici bir gelişme.

Tabii ki bunda, Adem Başkanın da salt hizmete yönelik, iyi niyetli, uzlaşmacı bir kişiliğe sahip olmasının da büyük payı var.

Bu konuyla ilgili olarak, geçenlerde Korkuteli Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle tamamlanan Fatih Bulvarı açılışında Bakan Çavuşoğlu’nun konuşması çok anlamlıydı.

İşte Çavuşoğlu'nun o sözleri:

“Bir yerde hizmet olacaksa önce birlik beraberlik olacak, hizmet etme aşkı olacak. Hizmette parti ayrımına gerek yok. Hizmetin kendisi başlı başına hepimize mutluluk vesilesi. Bu yol Büyükşehir ve Korkuteli Belediyemiz arasında dayanışma içinde yapıldı. Hizmeti esas bereketli kılan bu birlik beraberlik. Seçime giderken kendi partilerinden aday oldular. Menderes Bey benim kurucu olmaktan gurur duyduğum AK Parti'den belediye başkanı oldu, Hasan Gökçe kardeşim de MHP'den belediye başkanı oldu. Korkutelili kardeşlerimiz de onu tercih etti. Halkın iradesine saygı duyacağız, tepki göstermeyeceğiz. Demokrasi diyorsak halkın tercihine saygı duymayı bileceğiz. 14 senedir siyasetin içindeyim. Hiç bir zaman il, ilçe başkanları, milletvekili olsun, hiç parti ayrımı yapmadım. Kimden ne talep geldiyse, yerine getirmeye çalıştım. Çünkü yapılan hizmet herhangi bir siyasi partinin yararına değil, bu milletin yararına. Bunun bereketi de fazla oluyor. Her iki belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bu birlik, beraberlik devam ettikçe Antalya'mıza çok hizmet ederiz. Bazı ilçelerde siyasi kamplaşmaya gidiliyor. Bunlar yanlış. Hizmette parti ayrımına gerek yok."