ISPARTA-ANTALYA kara yolunda meydana gelen feci trafik kazası, bir kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. İstanbul'dan Antalya'ya sefer yapan Buzlu Turizm'e ait yolcu otobüsü, Dereboğazı Tünelleri mevkisinde kontrolden çıkarak devrildi. Kazada otobüsün dinlenme kabininde bulunan yedek şoför yaşamını yitirirken, aralarında yolcuların ve otobüs personelinin de bulunduğu 8 kişi yaralandı. Olay yerine sevk edilen ekipler, yaralıları hastanelere ulaştırmak için çalışma başlattı.

YAĞIŞLI HAVADA OTOBÜS DEVRİLDİ

İstanbul'dan Antalya'ya seyir hâlinde olan Buzlu Turizm'e ait 26 UA 030 plakalı yolcu otobüsü, Isparta-Antalya kara yolunun Dereboğazı Tünelleri mevkisinde devrildi. İlk bilgilere göre kazanın, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda meydana geldiği belirtildi. Kazanın ardından bölgeye sağlık, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

DİNLENME KABİNİNDEKİ ŞOFÖR KURTARILAMADI

Kazada otobüsün dinlenme kabininde uyuduğu öğrenilen yedek şoför İlker Akbay hayatını kaybetti. Otobüste bulunan 6 yolcu ile diğer şoför ve muavin yaralandı. Toplam 8 yaralı, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Etiyopya'da Ortodoks Hristiyanlara saldırı: 60 kişi öldürüldü
Etiyopya'da Ortodoks Hristiyanlara saldırı: 60 kişi öldürüldü
İçeriği Görüntüle

ISPARTA OTOGARI'NDAN 4 YOLCU ALMIŞTI

İstanbul-Antalya seferini gerçekleştiren otobüsün, kazadan kısa süre önce Isparta Otogarı'na uğrayarak 4 yolcu aldığı öğrenildi. Antalya istikametine doğru yoluna devam eden otobüs, Dereboğazı Tünelleri mevkisine geldiğinde devrildi. Kazanın ardından yolcuların tahliyesi ve yaralıların kurtarılması için ekipler yoğun çaba harcadı.

KAZAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI

Kazanın ardından olay yerine sevk edilen itfaiye, AFAD, UMKE, Karayolları ve sağlık ekipleri bölgede çalışma gerçekleştirdi. Devrilen otobüsün bulunduğu alanda güvenlik önlemleri alınırken, kazanın kesin nedeninin belirlenmesi amacıyla inceleme başlatıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ