Alanya, hem dünyanın, hem de Türkiye'nin dört bucağından gelen insanlarla dolup taştı. Kent, neredeyse bütün tonları içinde barındıran bir renk cümbüşüne döndü. Hırlısı, hırsızı, serserisi, aklı başında olanları, kentlisi,...
Alanya, hem dünyanın, hem de Türkiye’nin dört bucağından gelen insanlarla dolup taştı.
Kent, neredeyse bütün tonları içinde barındıran bir renk cümbüşüne döndü.
Hırlısı, hırsızı, serserisi, aklı başında olanları, kentlisi, köylüsü, soylusu, soysuzu ne ararsan var!
Böylesine renkli bir turizm kentinin çok daha renklenmesi ve ilgi odağı haline gelebilmesi için, bir sürü önlemlerin alınması gerekiyor.
Alanya mevcut imar yapısı ve binaların kalitesiyle, beldelerin gerisinde kalmış durumda.
Kent baştan aşağı yeniden yapılanmalı, kentsel dönüşüm için bir an önce kolları sıvamak gerekiyor.
Alanya’nın, bu kentsel dönüşümle beraber, turizm alanlarıyla, yaşam alanlarını ayırarak, belli imar tadilatlarıyla, çok yıldızlı yeni otellerin yapımına imkan sağlamalı hatta, atıl işlevselliğini yitirmiş binalar yıkılarak parseller birleştirilip, beş yıldızlı otellerin yapımının önü açılmalı.
Böylesine köklü bir dönüşüm kısa, orta ve uzun vadeli planlamayı gerektirir.
Bu dönüşüm sağlandığında, Alanya’da yaşamanın bedeli artar ve her önüne gelen Alanya’ya gelip yerleşemeyeceğinden, Alanya’da yaşamak bir ayrıcalık haline gelir.
Karayolları arazisi, hamasi çıkışlarla çevrecilik adına korumaya çalışma, çok farklı dedikodu ve senaryolarla halkın kafasını karıştırma yerine, oraya çok daha yeşil, çok daha güzel bir tesisin yapılması şart.
Alanya’nın göbeğinde yer alan sanayi bir an önce oradan kaldırılmalı ve buraya uluslar arası boyutta görkemli bir tesis yapılarak, buradaki işyerlerinin sahipleri de oluşacak yeni yatırımdan yararlanmaları sağlanmalı.
Alanya’nın merkez çarşısında yer alan iki katlı ucube, eskinin panayır yerlerini andıran binaları ortadan kaldırılıp, burası çok daha güzel bir hale getirilmeli.
Bu binaların en küçük estetiği, mimarisi ve çekiciliği olmamasına karşın, bulundukları konum itibariyle sadece zemindeki dükkanlar büyük gelir getirmekte.
Çok kısa bir sürede belki de bir sezon içinde bu binaların sahipleri bir araya getirilip, bu alanda çok ciddi bir dönüşüm sağlanabilir.
Alanya’nın en önemli tarihi dokusu olan İç Kale ve Tophane Mahallesi yaşanır hale getirilmeli, anlamsız bir biçimde, restore edilmesine karşı çıkılan binaların yeniden eski haline getirilmesi için gerekli çalışmalar yapılmalıdır.
Uzaktan gazel okumanın, gazete köşelerinden bizim gibi ahkam kesmenin kolaycılığında bu tür konulara girmenin ne kadar doğru olduğunu bilemem ama, yine de önerilerin hiç de yabana atılacak cinsten olmadığı bir gerçek olsa da, bu denli büyük bir organizasyonun nasıl ve kimlerce hayata geçirilebileceği üzerinde durmak gerekir.
Alanya’da Sayın Sipahioğlu, yanlış doğru, eksik fazla bir sürü değişime imza attı.
Sayın Başkan’ın seçimlere az bir süre kalması nedeniyle, böylesine büyük ve de kapsamlı bir dönüşüme soyunması mümkün gözükmediğine göre, önümüzdeki seçimlerde, böylesine önemli projeleri hayata geçirebileceği vaadiyle yola çıkacak adayları beklememizde yarar var!
Sayın Sipahioğlu, yeni bir rekora imza atmak ve bu büyük dönüşümü sağlamak için yeniden yola çıkabilir mi?
Neden olmasın?