Hizmet-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı, Genel Başkan Mahmut Arslan yönetiminde Antalya'da gerçekleştirildi. Sendika temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen buluşmanın ardından, çalışma hayatındaki mevcut sorunların çözümüne yönelik hazırlanan sonuç bildirisi kamuoyuyla paylaşıldı.

Sendika tarafından yayımlanan bildiriye göre, ekonomik büyümenin çalışanların yaşam standartlarına yansıması ve refahın adil bir şekilde bölüşülmesi gerektiği vurgulandı. Ücretlerin enflasyon karşısında korunması, kayıt dışı istihdamın önlenmesi ve sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması talep edildi.

Antalya ve Alanya’da sucuk alanlar dikkat! Ünlü markanın dana sucuğunda domuz eti çıktı
Antalya ve Alanya’da sucuk alanlar dikkat! Ünlü markanın dana sucuğunda domuz eti çıktı
İçeriği Görüntüle

İŞ KANUNU VE EMEKLİ MAAŞI DÜZENLEMESİ

Mevcut İş Kanunu'nun günümüz koşullarına uygun şekilde güncellenmesi gerektiği belirtilen açıklamada, iş güvencesinin artırılması istendi. Kıdem tazminatı tavan uygulamasının kaldırılması ve zorunlu arabuluculuk sisteminin iptal edilmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılması ve Asgari Ücret Tespit Komisyonunun daha geniş katılımlı bir yapıya dönüştürülmesi çağrısında bulunuldu.

BELEDİYE İŞÇİLERİNİN BEKLENTİLERİ NELER?

Antalya genelindeki yerel yönetimlerde çalışan binlerce personeli de yakından ilgilendiren bildiride, belediye şirket işçilerine ilave tediye hakkı tanınması talep edildi. Taşeron işçilerin kadroya alınması ve kamu çerçeve protokolüne dahil edilmeleri için yasal düzenleme yapılması gerektiği hatırlatıldı. Ev işçilerinin kayıt altına alınması ve iş sağlığı denetimlerinin sıkılaştırılması da öne çıkan diğer başlıklar arasında yer aldı.

Dijitalleşme sürecinde çalışan haklarının güvence altına alınması gerektiğine dikkat çekilen bildiride, "Terörsüz Türkiye" sürecine de tam destek verildiği aktarıldı. Sendika, devletin başlattığı bu sürecin başarıyla sonuçlanması için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını bildirdi.

Muhabir: Haber Merkezi