Antalya'daki eski çarşı alanı temizlendi, park isteniyor
Antalya'daki eski çarşı alanı temizlendi, park isteniyor
İçeriği Görüntüle

Antalya'da sosyal medya hesaplarına yönelik uygulanan erişim kısıtlamalarına bir yenisi eklendi. Çevreci davalardaki rolüyle bilinen avukat Tuncay Koç'un ardından, Antalya Barosu eski Başkanı Polat Balkan'ın X (eski adıyla Twitter) hesabı da Türkiye'den erişime kapatıldı.

Platform tarafından Balkan'a iletilen bilgilendirme mesajına göre, kısıtlama kararı Siber Güvenlik Başkanlığı'nın talebi üzerine alındı. 5651 sayılı Kanun'un 8/A maddesi kapsamında uygulanan bu karar sonucunda, ilgili hesabın yalnızca Türkiye sınırları içerisinde görünmez kılındığı, diğer ülkelerden ise erişilebilir durumda olmaya devam ettiği aktarıldı. Karara itiraz eden Balkan, 2012 yılından bu yana kullandığı hesabının kısıtlanmasına karşı hukuki mücadele başlattıklarını duyurdu.

TUNCAY KOÇ'UN HESABI DA ENGELLENMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde avukat Tuncay Koç'un X hesabı da benzer bir uygulamayla karşılaşmıştı. Koç'un, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın fon piyasasına dair iddialarını alıntıladığı paylaşımı sonrasında, Bakırköy Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla hesabına 27 Eylül'de erişim engeli getirilmişti. Söz konusu kısıtlamaya gerekçe olarak paylaşımın "milli güvenliğe aykırı" bulunmasının gösterildiği bildirilmişti.

5651 SAYILI KANUNUN 8/A MADDESİ NE İÇERİYOR?

Erişim kısıtlamalarına dayanak oluşturulan 5651 sayılı Kanun'un 8/A maddesi; yaşam hakkı, milli güvenlik, kamu düzeninin korunması veya genel sağlığın tesisi gibi gerekçelerle internet içeriklerine müdahale edilmesini kapsıyor. X yetkilileri, yasal mercilerden gelen bu tür talepler doğrultusunda işlem yapıldığını ve talep edilmesi halinde karara ilişkin ek bilgilerin kullanıcılarla paylaşılabileceğini ifade ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi