Alanya’da Cumhuriyet’in ilanının 103. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Sabah saatlerinde Alanya Kaymakamlığı makamında gerçekleştirilen bayramlaşma töreninin ardından kutlamalar, Alanya Kültür Merkezi’nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan programla devam etti. Protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın videolu kutlama mesajı yayımlandı. Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk de günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

KAYMAKAMLIKTA BAYRAMLAŞMA TÖRENİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla sabah saatlerinde Alanya Kaymakamlığı makamında bayramlaşma töreni düzenlendi. Törene protokol üyeleri, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Bayramlaşmanın ardından kutlama programı Alanya Kültür Merkezi’nde devam etti.

“CUMHURİYET, MİLLETİN KENDİ KADERİNE EL KOYMASIDIR”

Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı videolu mesajın izletildiği programda, Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Cumhuriyetin, milletin bağımsızlık mücadelesinin en önemli kazanımlarından biri olduğunu belirten Öztürk, “Bugün burada sıradan bir takvim yaprağını çevirmek için toplanmadık. Bugün esareti tarihinde bir kez bile kabul etmemiş, zincir vurulmak istendiğinde o zincirleri parçalayarak küllerinden yeniden doğmuş büyük Türk milletinin tarih sahnesindeki en büyük şahlanışını kutlamak için bir aradayız” dedi.

Cumhuriyetin değerlerinin Alanya’nın günlük yaşamında ve dayanışma kültüründe de görüldüğünü ifade eden Öztürk, çiftçilerden esnafa, turizm çalışanlarından ihtiyaç sahiplerine destek olan vatandaşlara kadar toplumun farklı kesimlerinin emeğine dikkat çekti. Öztürk, Alanya halkının afetlerde ve zor zamanlarda sergilediği birlik ve beraberliğin Cumhuriyetin temel değerlerini yansıttığını vurguladı.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Kutlama programında, Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Garnizon Komutanı Piyade Albay Adem Ağırbaş ve Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Ödül töreninin ardından öğrencilerin sunduğu şiir dinletileri, halk oyunları ve müzik gösterileri programa renk kattı.

AKŞAM FENER ALAYI VE MURAT BOZ KONSERİ

Alanya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları akşam saatlerinde de devam edecek. Saat 18.30’da düzenlenecek fener alayının ardından ünlü sanatçı Murat Boz, eski belediye binasının arkasında sahne alacak. Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü kutlamaları, fener alayı ve konser programıyla devam edecek.

Alanya'da sağanak su baskınlarına neden oldu: Konaklı'da evleri ve pazarı su bastı
Alanya'da sağanak su baskınlarına neden oldu: Konaklı'da evleri ve pazarı su bastı
İçeriği Görüntüle

55F37F69 4E8C 48C6 93C6 D42286Fd632CFb4198Fe E995 40Fc A5Bf 5C5F3071837BE63B8F61 0E01 4A7E 91Df 48612C3783276Ffe2D4E 2F13 4E42 A091 9E52B8926F381Fae2Ed4 Fad4 4C28 81Da 9D279E48A58F49659B20 0223 4597 Afea C423D94E0E77507951Ce 8484 4017 8Ca9 674A7E321C792760D88C 4201 4339 Aa8F Ee737Dd53003

Muhabir: Hüseyin Doğanay