Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan İstanbul'a gelmek üzere kalkan 9700 sefer sayılı Airbus A320 tipi yolcu uçağı, havada yaşanan teknik bir arıza sebebiyle rotasını değiştirdi. F5Haber'in aktardığı bilgilere göre, uçak yerel saatle 18.00 sularında İran'ın Tebriz Uluslararası Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.
Uçakta bulunan 116 yolcunun sağlık durumunun iyi olduğu ve inişin sorunsuz bir şekilde tamamlandığı bildirildi. İranlı havacılık yetkilileri, uçağın hemen bakım sürecine alındığını açıkladı.
YOLCULAR İÇİN ALTERNATİF PLANLAMA
Havalimanında bekletilen yolcuların seyahatlerine devam edebilmesi için çalışmalar sürüyor. Yetkililer, mevcut uçaktaki arızanın kısa sürede giderilememesi durumunda İstanbul seferinin tamamlanabilmesi amacıyla yolculara farklı bir uçağın tahsis edileceğini duyurdu.
HAVACILIKTA ACİL İNİŞ PROSEDÜRÜ
Uluslararası sivil havacılık kuralları gereği, seyir halindeki yolcu uçaklarında meydana gelen sistemsel arızalarda kokpit ekibi uçuş güvenliğini sağlamak için en yakın uygun havalimanına yönlendirme yapıyor. Tebriz'e yapılan bu zorunlu sapmanın da standart güvenlik protokollerinin bir parçası olarak uygulandığı biliniyor.




