Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak bir vatandaşın altınlarını aldıkları öne sürülen şüphelilerin izine Konya'nın Akşehir ilçesinde ulaşıldı. Polis ekiplerinin takibe aldığı araçta yapılan aramada yaklaşık 4,5 milyon lira değerinde olduğu belirtilen altınlar ele geçirildi.
KIRKAĞAÇ'TAKİ OLAYIN ARDINDAN İZLERİ SÜRÜLDÜ
Edinilen bilgilere göre olay, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde meydana geldi. Şüphelilerin, bir vatandaşa kendilerini kamu görevlisi olarak tanıttıkları ve çeşitli yönlendirmelerle ziynet eşyalarını teslim aldıkları iddia edildi. Dolandırıldığını anlayan vatandaşın durumu güvenlik güçlerine bildirmesinin ardından şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Yapılan incelemelerde şüphelilerin kullandığı aracın Konya yönüne hareket ettiği ve Akşehir'e giriş yaptığı belirlendi. Bunun üzerine Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri araç ve içerisindeki kişilerin bulunmasına yönelik çalışma yürüttü.
ARAÇ AKŞEHİR'DE DURDURULDU
Polisin takibi sonucu şüphelilerin bulunduğu araç Akşehir'de durduruldu. Araçta yapılan aramada, Kırkağaç'taki dolandırıcılık olayından elde edildiği değerlendirilen ve toplam değerinin yaklaşık 4 milyon 500 bin lirayı bulduğu belirtilen altınlar bulundu.
Olayla bağlantılı şüpheliler gözaltına alınırken, ele geçirilen ziynet eşyaları da muhafaza altına alındı. Şüpheliler hakkındaki adli işlemlerin sürdüğü bildirildi.
KAMU GÖREVLİSİ SENARYOSU SIK KULLANILIYOR
Kendisini polis, savcı, hakim, jandarma veya başka bir kamu görevlisi olarak tanıtıp vatandaşlardan para ve altın isteyen kişiler, telefon dolandırıcılığında sık kullanılan yöntemlerden birine başvuruyor. Güvenlik birimleri, gerçek kamu görevlilerinin telefonla arayarak para, altın veya banka bilgisi istemeyeceğini sürekli hatırlatıyor.
Benzer bir girişimle karşılaşan vatandaşların para ya da ziynet eşyası teslim etmemesi, banka şifresi ve doğrulama kodlarını paylaşmaması, görüşmeyi sonlandırarak 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden güvenlik güçlerine ulaşması isteniyor. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü de 2026 yılı içinde yürüttüğü bilgilendirme çalışmalarında vatandaşları özellikle kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan kişilere karşı uyarmıştı.





