MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 17 Mayıs Çarşamba günü (dün) Alanya'ya gelmesi beklenirken son anda programın ertelenmesi, akabinde bunun Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile MHP İlçe Teşkilatı arasında yaşanan uyuşmazlıktan...
MHP
Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 17 Mayıs Çarşamba günü (dün) Alanya'ya gelmesi beklenirken son anda programın ertelenmesi, akabinde bunun Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile MHP İlçe Teşkilatı arasında yaşanan uyuşmazlıktan kaynaklandığını ima eden sosyal medya paylaşımlarına MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, dün düzenlediği basın toplantısında sert tepki gösterdi.
Bahçeli'nin, TBMM'deki yoğun gündem ve Türkiye için hayati bir öneme sahip olan Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu seçimleri nedeniyle gelemediğini belirten Türkdoğan, "Sayın Bahçeli'nin Alanya programı 24 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşecektir" dedi.
Türkdoğan, basın açıklamasında zehir zemberek ifadeler kullandı.
Dedi ki: "Üzülerek görmekteyiz ki, son günlerde sosyal medya ve basında aslı astarı olmayan bir takım iddialarla MHP İlçe Teşkilatı ile Alanya Belediyesi arasında bir sorun varmış algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bulanık suda balık avlamaya çalışan bir takım fırsatçıların ekmeğine yağ süren bu davranışlar, bizleri asla yıldıramayacaktır. Alanya'nın menfaatleri için Alanya Belediyesi ile hiçbir fitne fesada mahal vermeden, uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu dedikoduları ortaya atanları da çok iyi bilmekteyiz. Dün Sayın Bahçeli'ye ihanet edenler, bu nedenle MHP ile ilişikleri kesilenler, bugün dedikodu, fitne ve fesatla MHP'ye zarar vermeye çalışmaktadır."
Bir dönem MHP Genel Başkan Adayı olmak için savaşan, son dönemde köşesine çekilen Meral Akşener'i ve ekibindeki isimleri gerek Alanya'da ağırlayan, gerekse farklı şehirlerdeki programlarına katılan isimleri kast ettiğini tahmin ettiğim Türkdoğan'ın 21 Mayıs Pazar günü, yani 4 gün sonra yapılacak Antalya İl Kongresi'nden hemen sonra düğmeye basacağını, Alanya'da "Bahçeli Muhalifi" ve "Akşener Yanlısı" olan pek çok ismin MHP ile ilişiğinin tamamen kesilmesi için geniş kapsamlı bir "Yıkım Operasyonu" yapacağını duydum.
Bakalım "21 Mayıs" sonrası bu duyum gerçek olacak mı, MHP İlçe Teşkilatı'nın rotası ne olacak?
Bekleyip görelim.
***
ALANYA BELEDİYESİ NEYİN PEŞİNDE?
"Çözüm Masası" ismini mutlaka duymuşsunuzdur, eğer halen duymayanlardansanız, emin olun çok yakında duyacaksınız.
Şöyle ki...
28 Ocak 2015 tarihinde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in törenle hizmete açtığı Çözüm Masası, yaklaşık 2,5 yıldır adeta vatandaşın eli ayağı, gözü kulağı oldu.
Misal, diyelim ki belediyenin çözmesi gereken bir probleminiz var ama sesinizi duyurma, ilgili birime ulaşma imkanınız yok!
Hemen "444 82 07" numaralı telefonu arıyorsunuz, karşınıza çıkan Çözüm Masası görevlisine sorununuzu anlatıyorsunuz, notunuz, isminiz, telefonunuz alınıyor, sonra beklemeye başlıyorsunuz ve "en büyük" gibi gözüken, "mümkün değil, hallolmaz" denilen sorunlarınız 48 saat içinde çözüme kavuşturuluyor.
Veya telefonla değil de sosyal medya kanalıyla derdinize derman arıyorsunuz, hemen Alanya Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarındaki "Çözüm Masası" sayfasına girip sorununuzu yazıyorsunuz, 48 saat içinde size geri dönüş yapılıyor, sorununuzun çözüldüğü bilgisi veriliyor.
Şimdi sıkı durun!
Alanya Belediyesi bir süredir Çözüm Masası ekiplerini mobil hale getirdi, şehir merkezinin yanı sıra Okurcalar'dan Demirtaş'a kadar olan tüm semt pazarlarına stant kurup vatandaşın ayağına kadar gitti.
Dün Alanya Belediyesi'nin üst düzey bir görevlisinden edindiğim bilgiye göre, bugüne dek sadece telefonla, sosyal medya kanalıyla veya semt pazarları vasıtasıyla vatandaşa ulaşan Çözüm Masası, artık evlere de girecek.
Bir gün, günün herhangi bir saatinde evinizde otururken kapınız çalınacak, üzerlerinde Çözüm Masası kıyafetleriyle bıcır bıcır gençler herhangi bir sorununuz olup olmadığını soracak, notunu, adınızı soyadınızı, size ulaşılabilecek bir telefon numaranızı alıp 48 saat içinde geri dönüş yapacak.
Proje henüz hayata geçmedi, eli kulağında ama emeği geçenleri şimdiden tebrik ediyorum.
Alanya Belediyesi bana göre bu projesiyle de fark yaratacak, demedi demeyin.