Alanya'da eski hastane kavşağı olarak bilinen bölgede, seyir halindeki bir araçtan yola yağ dökülmesi sonucu peş peşe motosiklet kazaları meydana geldi. Asfaltın kayganlaşması nedeniyle çok sayıda motosiklet sürücüsü ve motokurye kontrolünü kaybederek yere savruldu. İlk bilgilere göre kazalarda yaralananlar olduğu öğrenildi.
MOTOSİKLETLİLER PEŞ PEŞE YERE SAVRULDU
Olay, Alanya'da eski hastane ışıkları olarak bilinen kavşakta yaşandı. İddiaya göre, bölgeden geçen bir araçtan asfalta dökülen yağ, yol yüzeyini son derece kaygan hale getirdi. Yağ birikintisinin bulunduğu noktadan geçen motosiklet sürücüleri, araçlarının kontrolünü kaybederek art arda kaza yaptı.
Özellikle bölgede çalışan motokuryelerin de etkilendiği olayda, çok sayıda sürücünün motosikletleriyle birlikte asfalta savrulduğu belirtildi. Kazaların aynı noktada peş peşe meydana gelmesi, kavşaktan geçen diğer araçlar açısından da ciddi tehlike oluşturdu.
KADIN SÜRÜCÜ OTOMOBİLİN ALTINDA KALMAKTAN KURTULDU
Olayın en korkutucu anlarından biri ise motosikletten düşen bir kadının arkadan gelen otomobilin altında kalma tehlikesi yaşaması oldu. Görgü tanıklarının aktardığına göre kadın, aracın altında kalmaktan son anda kurtuldu.
Kavşakta yaşanan kazalarda ilk belirlemelere göre bir veya iki kişinin yaralandığı ifade edildi. Yaralıların sağlık durumlarına ve kazalara karışan motosiklet sayısına ilişkin henüz kesinleşmiş bir bilgi bulunmuyor.
ESKİ HASTANE KAVŞAĞINDA SÜRÜCÜLERE UYARI
Yola dökülen yağın özellikle iki tekerlekli araçlar için ciddi risk oluşturduğu bölgede, sürücülerin dikkatli olması gerekiyor. Yağ nedeniyle lastiklerin yol tutuşunun azalması, frenleme ve dönüş sırasında motosikletlerin kontrolünü kaybetmesine neden olabiliyor.




