Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Sözcü TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlarken İYİ Parti ile olası siyasi işbirliğine ilişkin açıklamada bulundu. “Zafer Partisi ile İYİ Parti işbirliği yapabilir mi?” sorusuna “Olabilir” yanıtını veren Özdağ, yaptırdığını belirttiği bir kamuoyu araştırmasının sonuçlarını da paylaştı.

ANKET İÇİN YÜZDE 15 VE YÜZDE 25 RAKAMLARINI VERDİ

Özdağ, söz konusu araştırmada Zafer Partisi ile İYİ Parti’nin toplamının yüzde 15 seviyesine ulaştığını, kararsız seçmenlerin dağılımı hesaba katıldığında ise bu oranın yüzde 25’e çıktığını söyledi. Ancak yayımlanan haberde araştırmayı yapan şirket, örneklem büyüklüğü, saha tarihleri, hata payı ve kararsızların nasıl dağıtıldığına ilişkin metodolojik ayrıntılar yer almadı. Bu nedenle açıklanan oranlar, Özdağ’ın aktardığı anket sonuçları olarak değerlendirilmelidir.

Özdağ’ın “Olabilir” yanıtı, iki parti arasında resmen kurulmuş bir ittifak ya da imzalanmış bir seçim protokolü bulunduğu anlamına gelmiyor. Açıklamanın yayımlandığı kaynakta İYİ Parti tarafından aynı gün verilmiş karşılıklı bir işbirliği kararı veya resmi anlaşma bilgisi de yer almadı.

“TERÖRSÜZ TÜRKİYE” SÜRECİNE ELEŞTİRİLERİNİ SÜRDÜRDÜ

Programda “Terörsüz Türkiye” olarak adlandırılan sürece ilişkin görüşlerini de paylaşan Özdağ, PKK ve DEM Parti üzerinden yürütülen siyasi tartışmalara karşı olduğunu belirtti. Dünyadaki milliyetçilik eğilimleri üzerinden değerlendirme yapan Özdağ, sürecin Türkiye açısından yanlış bir siyasi yönelim olduğunu savundu. Bu ifadeler Zafer Partisi liderinin siyasi değerlendirmelerini yansıtıyor.

Özdağ, 17 Eylül’de partisinin genel merkezinde yaptığı basın toplantısında da aynı sürece ilişkin eleştiriler dile getirmiş; yeni anayasa tartışmaları, eğitim sistemi, ekonomi ve tarım başlıklarında hükümet politikalarını eleştirmişti. Böylece televizyon programındaki açıklamalar, son dönemde sürdürdüğü siyasi tutumun devamı niteliğinde oldu.

ÖZDAĞ’IN İYİ PARTİ İLE SİYASİ GEÇMİŞİ VAR

İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde yer alan Ümit Özdağ, 2018 genel seçimlerinde partiden İstanbul milletvekili seçilmişti. Parti yönetimiyle yaşadığı anlaşmazlıkların ardından 4 Mart 2021’de İYİ Parti’den istifa eden Özdağ, aynı yıl yeni parti çalışmalarına yöneldi.

Antalya'da üniformalı memurlara ücretsiz ulaşım kararı
Antalya'da üniformalı memurlara ücretsiz ulaşım kararı
İçeriği Görüntüle

Zafer Partisi’nin kuruluş başvurusu 26 Ağustos 2021’de İçişleri Bakanlığına yapıldı ve Özdağ partinin genel başkanlığını üstlendi. İYİ Parti geçmişi nedeniyle iki parti arasındaki olası işbirliğine ilişkin açıklamalar, Özdağ’ın daha önce içinde bulunduğu siyasi yapı ile yeniden ortak hareket edilip edilmeyeceği tartışmasını da beraberinde getiriyor.

Kaynak: Haber Merkezi