CHP Çorum Merkez İlçe Kongresi, sert tartışmalara sahne oldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nde 13 Ağustos’ta başlayan mahalle delege ve ilçe seçimleri, birçok şehirde olduğu gibi Çorum’da da gergin geçti. Ali Çan ve Resul Yiğitoğlu’nun yarıştığı kongrede söz alan eski CHP İl Başkanı Gazi Özkubat, kişisel hırsların parti içi huzuru bozduğunu belirterek sert ifadeler kullandı.
“OYARIM LAN ADAMI” SÖZLERİ TANSİYONU YÜKSELTTİ
Özkubat, konuşması sırasında “Birileri hırslarını tatmin etmek için kongrenin huzurunu bozuyor. Belediye başkanı olacakmış, milletvekili olmayacakmış… Kim olursa olsun partinin huzurunu bozmaya hakkı yok.” dedi. Ardından salondaki gerilim tırmanırken, “Eğer zorbalıkla bu iş çözülecekse, benden büyük zorba yok Çorum’da. Oyarım lan adamı.” sözleri büyük yankı uyandırdı.
“ÇORUM’UN EN BÜYÜK HIRSIZI” İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI
Özkubat’ın sert çıkışı üzerine bir partiliyle tartışma yaşandı. Tepkilere sinirlenen Özkubat, “Konuşma lan, sus be. Terbiyesiz hırsız.” diyerek karşısındaki kişiyi hedef aldı. Daha sonra “Bu adam Çorum’un en büyük hırsızı, partinin en büyük hırsızıdır. Benim bildiğim şeyleri siz bilmiyorsunuz.” ifadeleriyle iddialarını sürdürdü.
PARTİLİLER ARAYA GİRDİ
Salonda yaşanan sözlü atışma kısa sürede yayılırken, CHP Çorum kongresindeki tartışma partililerin araya girmesiyle yatıştırılmaya çalışıldı. CHP’de 13 Ağustos’ta başlayan delege seçimleri, son haftalarda Türkiye genelinde birçok tartışma ve kavgaya sahne olmuştu. Çorum’daki olay, parti içi çekişmeleri yeniden gündeme taşıdı.




