BAŞKENT Üniversitesi Alanya Kestelspor'un yenildiği ilk maçın değerlendirmesine geçeceğim ama önce şahsımın da her zaman önem verdiği birlik ve beraberlik için önemli olan bir konuda camianın hakkını teslim etmem gerekiyor. Başkan Levent Uğur, Basın Sözcüsü Oğuzhan Şahin ve yönetici Adem Tunç ev sahipliğinde Alanya spor basını bir araya geldi. Kahvaltı organizasyonuna AGC Başkanı Gaye Coşkun, spor muhabirleri, spor köşe yazarları, spor programcıları, ulusal haber ajanslarının temsilcileri ve internet habercileri katıldı. Başkan Levent Uğur yaptığı konuşmada "Dar bütçe ile bir takım kurduk. Amacımız Alanya'yı en iyi şekilde temsil etmektir. Zor günümüzde bize sponsor olan Cevahir Haberal ve Mümtaz Soysal Ayyıldız'a teşekkür ediyorum. Halkla ilişkilere önem veriyoruz, bu tür organizasyonlar devam edecek" dedi. Organizasyon sonunda ise katılımcılar jest yapılarak herkese takımın forması hediye edildi. Şahsen bu konuda çok memnun oldum. Belki biraz duygusalım ama Alanya'da bunların ve benzerlerinin yapılması gerekir. Bütünleşme ve kenetlenme bu şekilde olur.

***

Cumartesi oynanan maça geçecek olursak; maç öncesi ne düşündüysek sahada gerçekleşti. İki takım da yeni kuruldu ama bir tarafta Süper Lig, 1. Lig'de uzun yıllar futbol oynamış deneyimli bir kadro, diğer tarafta ise sadece rakibin forvetinin fiyatına kurulmuş bir takım vardı. Kısaca güç dengeleri oldukça farklıydı. Temsilcimiz 90 dakika boyunca koşusu ve denemeleri ile ön planda olurken, rakip durarak oynadı ve duran toplarla sonuca gitti. İstediği gibi oyunu hızlandırdı veya yavaşlattı. Skor üstünlüğünü sağladıktan sonra da topu koşturmakla oyunu tamamladı. Temsilcimizi ilk kez izledim, bu maça bağlı kalarak üçüncü bölge hariç oyunumuzu ve mücadele azmimizi beğendim. Bu maç özelinde mi bu kadar hırslı oldular bunu bize zaman gösterecek ama böyle oynarsak bu grupta sürpriz yapacak takımlar arasına girebiliriz. Tek eksiğimiz, süre ve zamanımız olmasına rağmen acele davranmamız ve lider oyuncu eksiğimiz idi. Biraz akıllı davransak, bu şöhretler kadrosunu yenmemiz içten bile değildi. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız, bizler de birkaç maç sonra daha sağlıklı yorumlar yapacağız. Lakin şunu da söylemem gerekiyor; tabi ki ilk maça göre, forvetimizi beğenmedim. Umarım bir maçlık bir durumdur.

***

Taraftar açısından bakacak olursak; müsabaka günü hava sıcak olmasına rağmen ilgi yüksekti ve bu seyirciyi yönlendirecek hamlelerde yapılırsa Milli Egemenlik Stadı eski günlerine dönebilir. Lakin bir şey dikkatimi çekti. Kendi evimizde protokol tribününde bu kadar rakip taraftar veya yönetici olması kabul edilemez. Rakip gol atınca bir anda oradaki coşku içimi sızlattı. Çok deplasmanlara gittim ama böyle durumu hiç görmedim. Bunları ve daha fazlasını salı (yarın) akşam saat 20.00'de Dim TV Spor'da Cemali Aygır ile birlikte değerlendireceğiz.