Antalya temsilcisi Antalyaspor, Trendyol 1. Lig'in 5'inci haftasında Bandırmaspor deplasmanından kritik bir galibiyetle döndü. Bandırma 17 Eylül Stadı'ndaki mücadeleyi 1-0 kazanan kırmızı-beyazlılar, ligde peş peşe aldığı üç mağlubiyetin ardından yeniden üç puanla tanıştı.

Karşılaşmanın sonucunu belirleyen gol maçın henüz başında geldi. Sander van de Streek'in hazırladığı pozisyonda Soner Dikmen ceza yayı çevresinden yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. Antalyaspor böylece erken yakaladığı üstünlüğü maçın sonuna kadar korumayı başardı.

SONER DİKMEN ERKEN GOLLE PERDEYİ AÇTI

Antalyaspor karşılaşmaya Julián Cuesta, Ensar Buğra Tivsiz, Bünyamin Balcı, Francis Nzaba, Samet Karakoç, Soner Dikmen, Pedrinho, Erdoğan Yeşilyurt, Hasan Yakub İlçin, Sander van de Streek ve Ahmet Sağat'tan oluşan ilk 11'le başladı.

İlk bölümde skor avantajını yakalayan kırmızı-beyazlı ekip, ilerleyen dakikalarda daha kontrollü bir oyun tercih etti. Hasan Yakub İlçin'in ceza sahası dışından yaptığı vuruş sonuç getirmezken, Bandırmaspor ise Bamba Seck ve diğer hücum oyuncularıyla beraberlik golünü aradı. Kaleci Julián Cuesta, ev sahibi ekibin tehlikeli girişimlerinde kalesini gole kapattı.

KIRMIZI KARTTAN SONRA BANDIRMASPOR 10 KİŞİ KALDI

Mücadelenin ikinci yarısındaki önemli kırılma 56'ncı dakikada yaşandı. Bandırmasporlu Enes Aydın'ın Van de Streek'e müdahalesinin ardından pozisyon VAR incelemesine taşındı ve ev sahibi ekip kırmızı kartla 10 kişi kaldı.

Sayısal üstünlüğü ele geçiren Antalyaspor, kalan bölümde farkı artıracak golü bulamasa da savunmada hata yapmadı. Soner Dikmen'in serbest vuruşu üstten auta giderken kırmızı-beyazlılar, maçın başında bulduğu golü koruyarak sahadan 1-0 galip ayrıldı.

ÜÇ MAÇLIK KAYIP SERİSİ BANDIRMA'DA BİTTİ

Antalyaspor, 2026-2027 sezonuna Ankara Keçiörengücü karşısında aldığı 4-3'lük galibiyetle başlamış, ardından Mardin 1969 Spor'a 2-0, Pendikspor'a 3-2 ve Sarıyer'e 2-1 mağlup olmuştu. Üç maçlık yenilgi serisinin ardından alt sıralara gerileyen Antalya ekibi, Bandırmaspor galibiyetiyle sezonun ikinci kez üç puana ulaştı.

Teknik Direktör Bülent Korkmaz, Bandırma deplasmanında önceki haftaya göre ilk 11'de değişikliklere gitti. Cezalı Güray Vural forma giyemezken Ömer Faruk Beyaz yedek kulübesinde başladı. Ramzi Safouri ise sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Soner Dikmen'in ilk 11'e dönüşü ise galibiyet golüyle karşılık buldu.

Avrupa Kadınlar Hentbol Şampiyonası heyecanı Antalya'da
Avrupa Kadınlar Hentbol Şampiyonası heyecanı Antalya'da
İçeriği Görüntüle

NZABA BİR KEZ DAHA SAKATLIK YAŞADI

Antalyaspor adına karşılaşmanın olumsuz gelişmelerinden biri Francis Nzaba'nın sakatlanması oldu. Pendikspor karşılaşmasında da sakatlık nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalan Nzaba, Bandırma deplasmanında ikinci yarının başlarında arka adalesindeki sorun nedeniyle mücadeleye devam edemedi. Oyuncunun durumunun yapılacak kontrollerin ardından netleşmesi bekleniyor.

34 YILLIK ARADAN SONRA SONUÇ YİNE DEĞİŞMEDİ

Bandırmaspor ile Antalyaspor ligde 34 yıl sonra yeniden karşı karşıya geldi. İki ekip bundan önce son olarak 15 Mart 1992'de Antalya'da mücadele etmiş, kırmızı-beyazlılar o karşılaşmayı 2-0 kazanmıştı. Antalyaspor ayrıca 19 Ekim 1991'de Bandırma'da oynanan önceki deplasman karşılaşmasından da 3-0 galip ayrılmıştı.

Uzun aranın ardından oynanan yeni randevuda da kazanan taraf Antalyaspor oldu. Kırmızı-beyazlı ekip böylece hem Bandırmaspor karşısındaki son dönem üstünlüğünü sürdürdü hem de ligdeki üç maçlık puan kaybına son vererek alt sıralardan uzaklaşma yolunda önemli bir galibiyet aldı.

Kaynak: Haber Merkezi