Antalya'nın Alanya ilçesinde 15 Ağustos 2026 Cumartesi günü bakım ve yatırım çalışmaları nedeniyle Oba, Tosmur, Değirmendere ve Çıplaklı'nın bazı bölümlerinde planlı elektrik kesintisi uygulanacak. AEDAŞ'ın kesinti programında Alanya için iki ayrı çalışma yer alırken, en uzun kesinti 09.00-17.00 saatleri arasında olacak.

OBA VE TOSMUR'DA 8 SAATLİK KESİNTİ

Bakım çalışması kapsamında Oba'da 18, Fatih, 17. Sokak ve Atatürk Caddesi çevresi ile Tosmur'da 6, 8 ve 10. sokakların bulunduğu bazı noktalarda elektrik 09.00 ile 17.00 arasında kesilecek. Böylece programın öngörüldüğü şekilde tamamlanması halinde bu bölgelerde kesinti süresi 8 saati bulacak.

ÇIPLAKLI VE DEĞİRMENDERE İÇİN AYRI PROGRAM

Alanya'daki ikinci planlı çalışma ise yatırım kapsamında gerçekleştirilecek. Değirmendere ve Taşatan çevresi, Oba'da Bucakoğlu, Alkon Küme Evleri ve Taşatan Caddesi ile Çıplaklı'da 2007 ve 2009. sokaklar ile Atatürk Caddesi'nin bazı bölümleri programda bulunuyor. Bu noktalardaki kesinti 09.00'da başlayıp 16.00'da sona erecek.

GAZİPAŞA'DA DA İKİ ÇALIŞMA VAR

Alanya'nın komşusu Gazipaşa'da Karatepe, Sugözü, Çamlıca ve Şahinler çevresinde bakım; Yakacık'ta ise yatırım çalışması yapılacak. Her iki program için de kesinti saatleri 09.00-16.00 olarak açıklandı.

AK Parti’nin 25’inci yılında Tavlı’dan Alanya mesajı: “Geleceğin 50 yılını planlıyoruz”
AK Parti’nin 25’inci yılında Tavlı’dan Alanya mesajı: “Geleceğin 50 yılını planlıyoruz”
İçeriği Görüntüle

ANTALYA'DA 11 İLÇE LİSTEDE

15 Ağustos programı Alanya ve Gazipaşa ile sınırlı değil. Kaş, Kemer, Kepez, Konyaaltı, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Muratpaşa ve Serik'in çeşitli mahalle ve sokaklarında da planlı kesintiler bulunuyor. Çalışmaların büyük bölümü bakım ve yatırım gerekçesiyle yapılacak.

Kaş'ta Kınık ve Çavdır çevresi, Kemer'de Kuzdere ve Ovacık'ın bazı kesimleri, Kepez'de Çamlıbel ve Ayanoğlu çevresi, Konyaaltı'nda Doyran ve Geyikbayırı tarafları ile Korkuteli'nin Güzle bölgesi programda yer alıyor. Manavgat, Muratpaşa ve Serik'te de birden fazla çalışma noktası bulunuyor.

EN GEÇ KESİNTİ SERİK'TE SONA ERECEK

İl genelindeki programda kesintilerin çoğu 09.00-16.00 aralığında planlandı. Kumluca Karşıyaka Yanırlar'daki güvenlik gerekçeli kesinti 09.00-12.00 arasında uygulanacak. Serik'te ise bazı bakım çalışmalarının 13.30'da başlayıp 19.30'a kadar sürmesi öngörülüyor.

KESİNTİ BİLGİSİ NEREDEN KONTROL EDİLEBİLİR?

AEDAŞ, planlanan bakım ve anlık kesintiler için çevrim içi elektrik kesinti haritası yayımlıyor. Vatandaşlar çalışma öncesinde adreslerinin güncel programda bulunup bulunmadığını bu sistem üzerinden kontrol edebiliyor; elektrik kesintilerine ilişkin bildirimler için ALO 186 hattı da kullanılıyor.

Kesinti programındaki saatler planlanan çalışma aralığını gösteriyor. Bu nedenle özellikle Alanya'da Oba, Tosmur, Çıplaklı ve Değirmendere çevresinde yaşayanların 15 Ağustos Cumartesi gününe ilişkin güncel kesinti kaydını çalışma başlamadan önce yeniden kontrol etmesi önem taşıyor.

Kaynak: Haber Merkezi