Alanya'da bir pansiyonda konaklayan 71 yaşındaki Nurettin Acar, kaldığı odada ölü bulundu. Saray Mahallesi'nde meydana gelen olayın ardından polis ekipleri inceleme başlatırken, Acar'ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmasına karar verildi.
PANSİYON GÖREVLİLERİ HABER ALAMAYINCA İHBARDA BULUNDU
Olay, saat 10.30 sıralarında Alanya'nın Saray Mahallesi Tolupaşa Sokak üzerinde bulunan bir pansiyonda yaşandı. Pansiyonda konaklayan Nurettin Acar'dan haber alamayan görevliler, durumdan şüphelenerek 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu.
İhbar üzerine pansiyona polis ekipleri sevk edildi. Acar'ın kaldığı odaya giren ekipler, 71 yaşındaki adamın hayatını kaybettiğini belirledi.
CENAZESİ OTOPSİ İÇİN ADLİ TIP MORGUNA KALDIRILDI

Ölümün tespit edilmesinin ardından olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet savcısı pansiyon odasında inceleme gerçekleştirdi. İncelemelerin tamamlanmasıyla Nurettin Acar'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Alanya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Acar'ın ölüm nedeni henüz kesinleşmedi. Olayın doğal nedenlerden mi yoksa başka bir etkenden mi kaynaklandığına ilişkin değerlendirme, adli incelemelerin sonucunda netlik kazanacak.
KESİN ÖLÜM NEDENİ OTOPSİYLE ARAŞTIRILACAK

Adli Tıp Kurumu Başkanlığının yayımladığı morg inceleme prosedürlerine göre otopsilerde ölüm nedeni ve zamanı araştırılıyor. Gerekli görülen durumlarda alınan biyolojik örnekler üzerinde toksikolojik, mikrobiyolojik ve histopatolojik incelemeler de gerçekleştiriliyor.
Adli Tıp Kurumunun 13 Nisan 2022 tarihli açıklamasında da kesin ölüm nedeninin belirlenmesinde otopsi bulguları, laboratuvar sonuçları, olay yeri incelemeleri ve tıbbi belgelerin birlikte değerlendirildiği belirtiliyor. Bu nedenle Acar'ın ölümüne ilişkin kesin değerlendirme için adli inceleme sonuçları önem taşıyor.
Polis ekiplerinin olayla ilgili başlattığı inceleme sürüyor.




