Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Op. Dr. Mehmet Aslan ve Doç. Dr. Ali Çoner’in uyguladığı endovasküler yöntemle, hastanın açık ameliyata gerek kalmadan daralan damarına kasık ve sol koldan girilerek 20 mm çapında greft başarıyla yerleştirildi. İşlem yaklaşık bir saat sürdü.

Operasyon sonrası açıklamalarda bulunan Op. Dr. Mehmet Aslan, “Aort koarktasyonu da genellikle çocukluk çağında tanı alır ve cerrahi yöntemlerle tedavi edilir. Hastamıza cerrahiye gerek kalmadan kapalı yöntemle müdahale ettik. Başarılı geçen operasyon sonrası hastamızın durumu gayet iyi.” dedi. Doç. Dr. Ali Çoner ise “İşlem, vücutta herhangi bir açık cerrahi izi bırakmadan kapalı yöntemle yapıldı. Hastamız sağlığına kavuştu. Bu tür rahatsızlık yaşayan tüm bireyler hastanemize güvenle başvurabilir.” ifadelerini kullandı.

Ambulans uçak 4 günlük bebek için havalandı
Ambulans uçak 4 günlük bebek için havalandı
İçeriği Görüntüle

Operasyon sonrası duygularını paylaşan Hatice Kübra Kurt “Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Başta hekimlerim olmak üzere emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi