Sındırgı, 10 Ağustos'ta meydana gelen 1 kişinin yaşamını yitirdiği 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından yine aynı büyüklükteki bir depremle sallandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi, dün saat 22.48'de meydana gelen depremin derinliğini 5,99 kilometre olarak saptadı. Balıkesir’in yanı sıra İstanbul, Bursa, Manisa, İzmir, Aydın, Kütahya ve Eskişehir başta olmak üzere birçok ilde vatandaşlar sarsıntıyla birlikte evlerinden dışarı çıktı. Öte yandan depremde yıkılan ve hasar gören binalar, dron ile havadan görüntülendi.

22 KİŞİ YARALANDI

Depremde 22 kişinin yaralandığını belirten Vali Ustaoğlu, “Şu ana kadar hastanelerimize başvuran 22 vatandaşımız var. Bunlardan 4 tanesi taburcu oldu. 18 vatandaşımızdan o panikle balkondan atlayanlar var, ufak tefek yaralanmalar var” diye konuştu.

BİR EVDE KISMI ÇÖKME

Ayrıca deprem nedeniyle Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Oğulduruk Mahallesi’nde müstakil bir evin bir bölümü de yıkıldı. Olayda yaralanan olmadı. 

Sındırgı’da deprem toplanma alanı olan Cumhuriyet Meydanı’na belediye tarafından çadırlar kuruldu. Deprem korkusu nedeniyle evlerine giremeyen Sındırgılılar, gece yarısı başlayan yağmur nedeniyle geceyi çadırlarda geçirdi.

Son dakika! Alanya'da yüksek kesimlere lapa lapa kar yağıyor
Son dakika! Alanya'da yüksek kesimlere lapa lapa kar yağıyor
İçeriği Görüntüle

Öte yandan depremde yıkılan ve hasar gören binalar, dron ile havadan görüntülendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı