Yeni sezona merhaba

Süper Lig'de 4. sezona Kayserispor deplasmanı ile merhaba dedik. Bundan önceki 3 sezonda ligin ilk maçlarında Beşiktaş (D), Kasımpaşa, Sivasspor'a (D) mağlup olmuş ve lige kötü başlamıştık. Bu sezonki Kayserispor galibiyeti bu anlamda da temsilcimiz için artı bir motivasyon ve kazançlı bir galibiyet oldu. Sezon sonunda ligi iyi bir yerde tamamlayan Alanyaspor, başarılı teknik adam Sergen Yalçın'la görüşmelerin mali anlamda tıkınması üzerinde ligi daha iyi bir yerde bitiren Malatyaspor'un daha başarılı olan teknik direktörü Erol Bulut'la anlaşma yoluna gitti. Geçtiğimiz yıllarda teknik adamların ve taraftarların en çok şikayetçi olduğu kadro derinliği sıkıntısı, bu yıl gördüğümüz kadarı ile Alanyaspor yönetim kurulunun en çok dikkate aldığı konu oldu. Tam 11 transfer yapılarak her bölgede en az 1 yedek oyuncu kadroya dahil edildi. Sakatlıklar ve cezalılar olduğu zaman hocanın görev verebileceği ve takıma katkı yapması düşünülen çok sayıda oyuncu transfer edildi. Ligin ilk maçında bunun faydasını hemen gördük. Oyuna sonradan dahil olan Djalma Campos ve Salih Uçan berabere giden maçta alınan galibiyette önemli roller aldılar. Alanyaspor'da ilk 11'e girmek, sonradan oyuna dahil olmak ve hatta 21 kişilik kadroda yer bulmak artık geçtiğimiz yıllara göre daha da çok zorlaştı. Sahada üretmeyen, üst seviyede mücadele etmeyen oyuncuların işi daha zor artık. Geçtiğimiz yılın banko oyuncularından Sackey ve Bainano'nun yabancı kontenjanına takılıp tribüne çıkmaları bunun en büyük göstergesi olsa gerek. Alanyaspor yönetim kurulu bunları yaparken Alanya şehri bu yaz lige nasıl hazırlandı, kaç kombine aldı? Taraftarların bilet alarak takımın yanında nasıl olacağı, cumartesi günü oynanacak olan Kasımpaşa maçında belli olacak. Aldığımız bilgilere göre kombine sayısı geçen yılın altında, belki biletli sayısı artar da Kasımpaşa maçında bu avantaja dönüşür. Cumartesi akşamı maçın saati çalışanlar için de bir hayli uygun. Ertesi günü pazar olması münasebetiyle bu maça herkes rahatlıkla gelebilir. Bir çok önemli oyuncuyu kadrosuna katan, lige 3 puanla başlayan Alanyaspor'u ligin üst sıralarında görmek istiyorsak, cumartesi akşamı 21.45'de Oba Stadyumu'nun tribünlerini doldurmalıyız. Destek vermeden, alkış tutmadan, takımı motive etmeden, sahada mücadele edenlerin işini kolaylaştıramayız. İlk maçtan itibaren stadyuma giderek iyi bir sezon yaşamanın temellerini Kasımpaşa maçında atmalıyız. Geçtiğimiz yılki kadroyu büyük ölçüde korudukları için, takıma önemli takviyeler yaptıkları için bir Alanyalı olarak yönetim kurulumuza ve başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah taraftarlarımız Kasımpaşa maçında tribünleri doldurur, takımı maç boyunca alkışları ile motive eder, bir sonraki yazımızda bir teşekkür de onlara ederiz.

Haydi Alanya, şehrimiz için Oba'da buluşalım.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Zeki Korkmaz - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber