Lorlu böreği denediniz mi?

Sizler için oldukça pratik ve bir o kadar lezzetli bir tarif hazırladık

SİZLER için oldukça pratik ve bir o kadar lezzetli bir tarif hazırladık. İşten geldiğinizde açsanız ya da hemen yapıp yiyebileceğiniz bir tarif arıyorsanız, bu tarifi deneyebilirsiniz. Üstelik sizin için oldukça doyurucu. İşte,  baklava yufkasından yapılan lorlu böreğin tarifi ve hazırlanışı 

MALZEMELER:

1 paket baklava yufkası (30 yaprak kullandım)

450 gr lor peyniri

Çeyrek demet maydanoz

Tuz

2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 tatlı kaşığı kuru nane

BÖREK SOSU İÇİN:

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı süt

2 çay bardağı sıvıyağ

2 adet yumurta

Tuz

ÜZERİ İÇİN: 

İsteğe göre çörek otu ya da mavi haşhaş

YAPILIŞI:

Börek için tüm sos malzemesiniz bir kase içine alın ve çırparak kenara alın.

Maydanozu ince ince kıyın ve derin bir kaseye alın. Üzerine lor peyniri, tuz, nane ve pul biberi ilave ederek iyice karıştırın. Baklava yufkasının ilk katını tezgaha alın ve fırça yardımıyla hazırladığınız börek harcından sürün. İkinci katı yufkanın üzerine serin ve fırça yardımıyla harcı sürün, diğer 3 kata da aynı işlemi uygulayın. Yufkaların sizin tarafınızdaki ucuna boydan boya lorlu harcı serpin ve rulo yaparak fırın tepsisine alın. Yufkalar bitinceye kadar 5’ li guruplar halinde aynı işlemi tekrarlayın. Tepsi dolunca ruloların üzerine kalan iç harcı sürün, 5 - 6 santim boyunda dilimleyin ve çörek otu serpin.

185 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 20 - 25 dk) kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.  

09 Ara 2014 - 16:51 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber