Lor dolması

Portakal ekibi sizin için bu lezzetli tarifi derleyip, toplayıp bir araya getirdi

GENELLİKLE

pazıya sarılıp yapılan bu geleneksel lezzet, Anadolu kadınlarının özel günlerinde itina ile yaptıkları yemeklerin başında gelmektedir. MALZEMELER Yarım su bardağı köftelik bulgur 1 su bardağı lor peyniri Yarım tatlı kaşığı karabiber Yarım tatlı kaşığı pul biber Yarım demet maydanoz 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 8 yemek kaşığı çiğ süt YAPILIŞI Bulgur yarım su bardağı sıcak su ile ıslatılır. Bulgur kabarınca lor peyniri, karabiber, pul biber, tuz ve ince kıyılmış maydonoz ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan iç yapraklara sarıldıktan sonra üzerine yağ ve kaymak gezdirilerek 200 derece fırında 10 dakika kadar pişirilir.

20 Şub 2015 - 22:17 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber