Pandeli yeniden açılıyor

Başta İstiklal Caddesi olmak üzere yeri değişen ve kapanan mekanlar İstanbul'un renklerini soldururken güzel bir haber geldi... Atatürk’ün de en sevdiği restoranlar arasında yer alan asırlık ‘Pandeli’ yeniden açılıyor

fft16_mf9912787
pandeli-restoran
Haber albümü için resme tıklayın

İSTANBUL'DA Mısır Çarşısı'nın girişinde bulunan, Türk Mutfağı'nın seçkin lezzetlerinin sunulduğu Pandeli Restoran, 1901 yılında Pandeli Çobanoğlu tarafından kuruldu. Ama geçen yıl ekonomik nedenlerle kapandı. Milliyet Gazetesi’nden Kıvanç El’in haberine göre; Şimdi yeniden açılıyor.

VAKIFLAR ONAY VERDİ

Tarihi restoran, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün devreye girmesinin ardından yapılan çalışmalar sonucu Başbakanlık'ın verdiği onay ile yeniden açılacak. Pandeli Yiyecek ve İçecek A.Ş., Vakıflar Genel Müdürlüğü üzerinden kiracı olacak ve restoran aynı konsept ile yeniden hizmete girecek. Ünü yurt dışına kadar yayılan ve köklü bir geçmişe sahip olan Pandeli Restoran, turizm şirketlerinin kataloglarında ‘Türk Mutfağı'nın orijinal yemekleri'ni en iyi yapan restoran olarak gösteriliyordu. Pandeli, Türkiye'nin ilk ‘turizm belgeli restoranı' olmasıyla da biliniyor.

AÇILMASINA ONAY VERİLDİ

Vakıflar Genel Müdürlüğü geçen yıl ekonomik nedenlerle kapanan restoranın yeniden açılması için devreye girdi. Yapılan çalışmaların ardından kurulan Pandeli Yiyecek İçecek Hizmetleri A.Ş., Vakıflar Genel Müdürlüğü üzerinden restoranı kiraladı.

Restoranın yeniden açılabilmesi için yapılan çalışmalar Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Başbakanlığa sunuldu. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun önceki gün verdiği onayın ardından restoranın açılmasının önünde bir engel kalmadı. Pandeli verilen onayın ardından aynı konsept ile hizmete açılacak. Restoranın kısa süre içinde yeniden hayata geçmesi bekleniyor.

ATATÜRK’TEN AMERİKALI YILDIZLARA

Pandeli Restoran geçmişte menüsünde bulunan 170 çeşit yemek ile dikkat çekiyordu. Kapandığı dönem bu sayı 70'e düşse de en zengin Türk Mutfağı hizmeti veren restoranlardan biri durumunda bulunuyordu. Atatürk'ün de en sevdiği restoranlardan biri olan Pandeli'ye Celal Bayar, Kraliçe 2. Elizabeth, İspanya Kralı Juan Carlos ve Kraliçe Sofia'nın da geldiği biliniyor. Audrey Hepburn, Robert De Niro, John Malkovich, Peter Ustinov, Roman Polanski, Sarah Jessica Parker, Daniel Day Lewis gibi ünlülerin de restoranı ziyaret edip memnuniyetlerini ifade ettikleri, Pandeli'nin duvarlarında asılı belgelerde yer alıyor.

22 Eyl 2017 - 13:31 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber