'Dolara inat kefilsiz kredi' vaadiyle 2 milyon liralık vurgun

'Dolara inat kefilsiz kredi' vaadiyle kendilerini 888'li hattan arayan vatandaşları telefonda uzun süre oyalayarak 2 milyon lira vurgun yapan şebekeye 3 ilde operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 22 kişiden 4'ü tutuklandı, 18 kişi serbest bırakıldı.

İSTANBUL Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine şikayette bulunan vatandaşlar, telefon faturalarının aşırı yüksek geldiğini, 0888'li katma değerli hatlarla yapılan görüşmeler sonrasında dolandırıldığını belirttiler. Polis ekipleri yaptıkları incelemelerin ardından şüphelilerin vatandaşları nasıl dolandırdığını ortaya çıkarttılar. Şebeke, vatandaşların cep telefonlarına 'Dolara inat 36 ay vadeye kadar 30 bin lira gelir belgesiz, kefilsiz, şartsız anında kredi çekebilmek için bilgi almak için arayın' yazılı SMS'leri atıyor. Daha sonra şüpheliler, kendilerini 7 saniyede bir 25 lira ücret kesilen 0888'li numaralarından arayan vatandaşları hatlarda uzun süre müşteri temsilcisine bağlanmak için 5-10 dakika arasında bekleterek vatandaşların yüksek meblağlarda telefon borcu ödemesini sağlıyor. Vatandaşların cebine yansıtılan yüksek meblağlar da GSM operatörleri aracılığıyla tahsil ediliyor. Böylece aracı firmalar üzerinden şebekenin yaklaşık 2 milyon lira vurgun yaptığı belirlendi.

RUHSATSIZ İŞYERLERİ MÜHÜRLENDİ

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 22 Mart'ta şüphelilerin yakalanmasına yönelik İstanbul, İzmir ve Malatya'da eş zamanlı olarak Özel Harekat ekiplerinin desteğiyle operasyon düzenledi.  Operasyonlarda 22 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çeşitli dijital veriler ele geçirildi. İşyerleri de ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendi.

4 KİŞİ TUTUKLANDI, 18 KİŞİ SERBEST

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 4'ü sevk edildikleri adliyede çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 18 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

16 May 2019 - 15:07 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber