Karagöz'den Halkbank sorusu: 'Halktan gizlenen işlemler var mı?’

CHP Alanya’daki genç kuşak isimlerinden olan Avukat Mehmet Can Karagöz, Halkbank’ta gece yarısı operasyonuyla yüzlerce kişinin Dolar satın alma girişimini eleştirdi.

CUMHURİYET Halk Partisi’nin (CHP) Alanya’daki genç kuşak isimlerinden olan Avukat Mehmet Can Karagöz, Halkbank’ta gece yarısı operasyonuyla yüzlerce kişinin Dolar satın alma girişimini eleştirdi. Halkbank Genel Müdürü’nün yaptığı açıklamaya göre, 4 milyon 600 bin liralık Dolar’ı 1763 kişinin satın aldığının açıklandığını söyleyen Karagöz, “Bu, kişi başı 2000 Dolar’dan fazla işlem hacmi demek” diye konuştu. Ak Parti Hükümeti’ne bazı sorular yönelten Karagöz, şöyle konuştu: “Türkiye’deki her banka, kur bilgilerini dış kaynaklı ve genellikle aynı merkezden öğreniyor, bu hata neden sadece önceden Zarrab olayında sabıkalı Halkbank'ın başına geliyor? Bu bir hata ise bundan kim sorumlu? Böyle büyük bir itibar kaybından sonra neden istifa ettirilmiyor? Şirket bu kadar kara düzen mi çalışıyor? Bu tek taraflı açıklamaya nasıl güveneceğiz, ya gizlenen başka işlemler de varsa? Banka kendine bu kadar güveniyor ise iktidarından muhalefetine bağımsız ve milli bir denetleme kurulu oluşturup denetleyelim, sistemin tüm log kayıtlarına bakalım, halkımız da güven duysun. Kusura bakmayın, hiç inandırıcı değilsiniz.”

02 Eyl 2018 - 15:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber