Zehirleyemeden yakalandılar

Samsun polisi yılbaşı önceki Karadeniz'de piyasaya sürülmek istendiği ileri sürülen 40 kilo bonzai ve 400 bin paket bonzaiye tekabül ettiği öğrenilen 820 gram bonzainin hammaddesi ile 3 bin 751 adet extacy uyuşturucu hap ele geçirdi

SAMSUN

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, 10 gün önce düzenledikleri operasyonda ele geçen 5 kilo 770 gram bonzai ile ilgili bağlantısı bulunduğu iddia edilen ve ifadesi alınıp savcının talimatı doğrultusunda Samsun Emniyet Müdürlüğü'nden serbest bırakılan 22 yaşındaki A.B.'nin yeniden İstanbul ile bağlantı kurup Samsun'a bonzai getirdiği istihbaratını aldı.

Narkotik Baro Amirliği ekipleri, A.B. ile bağlantısı olduğu iddia edilen 36 yaşındaki F.K.'nin içinde bulunduğu İstanbul'dan Samsun'a gelen otomobili takibe aldı. F.K.'nin eşi G.Ç.(34) adlı kadının kullandığı otomobil Samsun-Ankara karayolu Samsun girişinde durduruldu. Otomobilde yapılan aramada zulalanmış halde 820 gram bonzainin hammaddesi ile 3 bin 751 adet extacy uyuşturucu hap ele geçti. Olayla ilgili F.K. eşi G.Ç. ve aynı araçta bulunan kayınvalidesi 55 yaşındaki G.I. adlı kadın gözaltına alındı. Otomobilde bulunanların polisin kendilerini takip etmemesi için cep telefonlarının şarjlarını çıkarttıkları öğrenildi. F.K.'nin üzerinde A.B.'nin babası Y.B.'ye ait kredi kartı çıktı. Ele geçen 820 gram bonzainin hammaddesinin 40 kilo bonzaiye ve satış için 400 bin paket bonzaiye tekabül ettiği öğrenildi.

G.Ç. ve G.I. adlı kadınlar ifadeleri alınıp savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı. F.K. poliste susma hakkını kullanarak ifade vermezken, A.B. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyip uyuşturucuyla bir ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü. F.K. ile A.B., bugün Samsun Adliyesi'ne çıkarıldı. Savcıya ifade veren F.K. ve A.B., "uyuşturucu ticareti" suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren şüphelilerden F.B. tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilerken, A.B. ise mahkemece serbest bırakıldı.

10 Ara 2015 - 15:01 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber