Yine faciadan dönüldü

Teröristler tarafından, Diyarbakır’ın Silvan ilçesi ile Batman karayoluna güvenlik güçlerinin geçişi sırasında patlatılmak üzere yerleştirilen el yapımı patlayıcı, olası bir faciaya neden olmadan imha edildi

GÜVENLİK

güçleri, piknik tüpleri ile güçlendirilmiş patlayıcıyı, ilçenin yüksek gerilim hattı ile karayolunun zarar görmemesi ve vatandaşların bundan etkilenmemesi için boş araziye sürükledikten sonra patlattı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nca, gerçekleştirilen arazi arama-tarama faaliyetlerine ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Silvan - Batman karayolu Kumluk Mahallesi yol ayrımı mevkiinde, mayın ve el yapımı patlayıcı icra eden birliklerin, teröristler tarafından mutfak tüpleri ile hazırlanmış ve menfeze yerleştirilmiş bir el yapımı patlayıcı tespit ettikleri belirtildi. Patlayıcının emniyetli bir şekilde imha edildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Patlama sonucunda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Tespit edilen el yapımı patlayıcı karayolunun zarar görmemesi, vatandaşlarımızın ulaşımının akmaması ve menfez üzerindeki yüksek gerilim elektrik hattının zarar görerek Silvan ilçesinin elektrik kesintisi yaşamaması amacıyla yol kenarında bulunan boş araziye sürüklenerek imha edilmiş, böylece vatandaşlarımız ulaşım ve elektrik kesintisi yaşamamıştır” denildi.

21 Ara 2015 - 16:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber