Yarıyıl tatili turizmcilerin yüzünü güldürdü

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Erzurum, Bursa ve Kayseri'deki kayak tesislerinde yarıyıl tatilinde yaşanan doluluk turizmcilerin yüzünü güldürdü

ÖNCEKİ yıllarda kasım-aralık aylarında sezonu açan ancak bu yıl yağışın gecikmesiyle sezona ocak ayıyla başlayabilen kış turizm merkezleri, yılbaşında yaşadıkları hayal kırıklığını yarıyıl tatiliyle aştı.

 Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Erzurum Palandöken ve Konaklı ile Kayseri Erciyes'teki doluluk oranları yüzde 100'e yaklaşırken, Bursa Uludağ'daki tesisler yüzde 90 doluluk oranına ulaştı. Yarıyıl tatilini fırsat bilen çok sayıda aile, kayak merkezlerinde çocuklarıyla kayak yapıp, kızak kaydı. Ailelerin tatil keyfi, renkli görüntüler de oluşturdu. Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri Operasyon Müdürü Cem Vuraler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezlerindeki bütün pistlerin açık ve tesislerdeki hizmet kalitesinin yüksek olması nedeniyle Erzurum'a talebin günden güne arttığını söyledi.Dünya standartlarında pistlere sahip olmaları nedeniyle gün geçtikçe ziyaretçi sayılarının arttığını ifade eden Vuraler, şöyle konuştu:"Yurt içinden ve yurt dışından gelen ziyaretçiler, buradan memnun ayrılarak bir sonraki defa hem kendi geliyor hem de başkalarına tavsiyede bulunarak müşteri sayımızı arttırıyor. Yarıyıl tatilinde belediyeler, valilik, sivil toplum kuruluşları da değişik projeler hayata geçirerek, çocuklara kayak eğitimleri veriyor. Çocuklar burada kayağı öğrendiklerinde sonraki yıl mutlaka kayak merkezimizde kayakçı olarak yer alacaktır. Kayak merkezlerimiz cıvıl cıvıl. Bu sayılar arttıkça biz de memnun olarak hizmetimizi vermeye devam ediyoruz."- "Otellerdeki doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı"Vuraler, bu yıl Türkiye'de sezonunu en erken açan kayak merkezlerinden olduklarını ve son 15 günde yoğun kar yağışının ardından yurt içi ve yurt dışından taleplerin de arttığını dile getirerek, şunları belirtti:

 "Otellerde yüzde yüze yakın bir doluluk oranı var. Yarıyıl tatili turizmcilerin yüzünü güldürdü. Haftasonları nasıl kalabalıksa yarıyıl tatilinde de haftanın her günü bu yoğunluğu yaşıyoruz. Aileler de çocuklarının okullardaki başarısından dolayı kayağa teşvik etti. Bu anlamda özellikle belediyelerimiz çocuklara ücretsiz kayak eğitimi vererek çocukları sevindiriyor." - Uludağ, Arap turistleri de ağırlıyor Yarıyıl tatilinde yüzde 90 doluluk oranına ulaşan Bursa Uludağ, yerli tatilciler kadar Arap turistlerin de ilgi göstermesiyle dikkati çekiyor. Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uludağ'daki yarıyıl tatili yoğunluğunun turizmcileri mutlu ettiğini söyledi.Tatil boyunca otellerin bu tempoyla çalışacağını dile getiren Beceren, "Sömestr tatili dolayısıyla otellerin dolu olması normal. Şu anda Uludağ'da 2 metreye yakın kar var, pistler kayak için uygun durumda" dedi. Otellerin doluluk oranının yaklaşık yüzde 90'a ulaştığını vurgulayan Beceren, bekledikleri bu ilgiden mutlu olduklarını, otellerin iyi bir sömestr tatili geçireceğini dile getirdi. - Yüzlerin güldüğü Erciyes'te yatak kapasitesi artacak Yarıyıl tatilinde kapasitesinini tamamını değerlendiren Kayseri Erciyes'te de turizmcileri sevindirdi. Okulların yarıyıl dönemine girmesiyle tatilcilerin yanı sıra günübirlik ziyaretçiler de kayak ve kış turizminin merkezlerinden Erciyes'e akın etti. Kayak ve kızak pistlerindeki yoğunluğun yanı sıra gondol tipi teleferik hattının önünde de uzun kuyruklar oluştu.Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yücel İkiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015-2016 sezonuna çok iyi bir şekilde girdiklerini ve yoğunluklarının devam ettiğini söyledi. Yarıyıl tatilinin başlamasıyla İstanbul, Ankara, İzmir ve civar illerden Erciyes'e kayakseverlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten İkiler, "Toplam 33 pistimizde yoğunluk her gün devam ediyor. Otellerden gelen bilgilere göre, hem sömestir hem de okulların açılmasından sonraki 2 haftalık dönemde yoğunluğun devam edeceğini öğrendik" diye konuştu. İkiler, Erciyes'in kayak merkezi olarak her geçen gün geliştiğini ve yeni turizm yatırımlarının devam ettiğini dile getirerek, "Erciyes'e yapılması planlanan 21 otelden bazılarının inşaatının devam ediyor, diğer otellerin yapımı da bu yıl hız kazanacak. Önümüzdeki dönemde burada futbol sahaları, kongre merkezleri olacak. Özel sektörün yapacağı otellerle konaklama kapasitemiz 6 bin yatağa çıkmış olacak. Projemiz bir kaç sene içerisinde tamamlanarak kayakseverlerin hizmetine hazır olacaktır" sözlerine yer verdi.

30 Oca 2016 - 16:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber