'Türkiye dünyanın en önemli jeostratejik yerinde'

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Türkiye dünyanın en önemli jeostratejik yerinde” dedi

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, memleketi Kahramanmaraş'ta kent merkezine 60 kilometre uzaklıkta bulanan kaplıcaların bulunduğu Ilıca Mahallesi'ni ziyaret etti.
Ziyaretler sonunda gazetecilere açıklama yapan Kaynak, ülkede tarihin en önemli terör mücadelesinin verildiğini kaydederek, “Şimdi ülkemizde bir yandan tarihimizin en önemli terörle mücadelesi gerçekleştiriliyor, bir yandan Suriye'de adeta çöken, enkaz haline gelen bir devlet var. Bir yandan tarihinde hiç bir zaman bir araya gelmemiş Amerika ile İran'ın ittifakı var. Etrafımızda çok enteresan işler oluyor. Ama bu süreçte gerçekten bir dünya liderine sahibiz, Recep Tayyip Erdoğan'a sahibiz. Bir yandan Doğu'muzda, Güneydoğu'muzda terörle teröristle, sivil, masum halkı ayıran bir Cumhurbaşkanı bir hükümet. Diğer yandan adeta teröristin adeta değil gerçekten inlerine giren bir terörle mücadele. Bu terörle mücadele için bizler özellikle son 11 aydan beri askerimize, polisimize, korucumuza, halkımıza ne kadar minnet duysak az" dedi.
Türkiye'nin stratejik konumuna dikkat çekerek Kaynak, konuşmasının devamında ise “Türkiye dünyanın en önemli jeostratejik yerinde. Bizim Doğu'muzda enerji kaynaklarının; petrolün, doğalgazın üçte ikisi var, Batı dünyasında bu petrolün üçte ikisini tüketen ülkelerle dolu. Ve bu arada bu vatan toprakları, bu sebeple hep başkasının el attığı, göz diktiği bir yer. Ama 1071'den beri bu toprakları beraber vatan yaptığımız, Türk'üyle, Kürt'üyle, Sünni'siyle, Alevi'siyle, Çerkez'iyle, Laz'ıyla Allah'a hamdolsun bu bayrağı 1071'den beri yere düşürmedik, millet olarak tekrar da yere düşürmeye fırsat vermeyeceğiz. Çanakkale son kalemizi düşürmediğimiz bir yer oldu. İşte bu bayrağın rengi Çanakkale'de; Maraşlısıyla, Haleplisiyle, Muşlusuyla, Tekirdağlısıyla bütün vatandaşlarımızın kanından geliyor. Çanakkale'den 100 yıl sonra 2015'te, 2016'da aynı şartları yeniden yaşadığımızı lütfen bilin. Bu millet bütün sıkıntılarına rağmen 3 milyon muhacir besliyor. Düşünün ki Kanada'ya gitmiş 150 kişilik bir Suriyeli grubunu Kanada Başbakanı havaalanında, uçak kapısında karşılıyor. Bizim 3 milyon muhacirimiz var ve sizin alın terinizle kazandığınız; devletimize vergi olarak verdiğiniz paralarla da bu insanlara bakılıyor. Çünkü bu Anadolu, bütün mazlumların tarihten beri sığınağıdır, Anadolu ana kucağıdır. Peygamberimizden bin 400 küsür yıl sonra onlar muhacir olma külfetine katlanmışlardır, Allah bize de ensar olmayı nasip etti. Allah ona layık olmayı nasip etsin" diye konuştu.

09 Tem 2016 - 20:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber