Türk Yıldızları'nın gösterisi nefes kesti

İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Türk Yıldızları, yaptığı gösteri ile nefes kesti. Sahilde toplanan binlerce kişi, gösteriyi heyecanla izledi

İZMİTBelediyesi ve İzmit Kaymakamlığı'nın organizasyonuyla İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Türk Yıldızları gösteri düzenledi. Gösteriyi, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel ve vatandaşlar izledi. 7 uçaktan oluşan Türk Yıldızları'nın yaklaşık 30 dakika süren gösterisi, nefes kesti. Körfezin üstünde uçan uçakların gökyüzüne doğru dönerek tırmanması, birbirlerine yaklaşarak ilerlemeleri ilgiyle izlendi.

Türk Yıldızları'nı 50 bin vatandaşın izlediğini söyleyen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Hepimiz Türk milleti olarak o bahsettiğimiz zaferlerdeki o genlerdeki gücü hissediyoruz bugünlerde. Vatanımızın bir çakılını bile kimseye kaptırmayız. Bayrağımızı göklerde, edebiyete kadar İzmit semalarında silahlı kuvvetlerimiz sembolik olarak gösterdiler. Kocaeli, 50 bini aşan insanıyla Türk yıldızlarını izledi. Türk milletinin birlik ve beraberliğinin görüntüsüdür. Türk milletinin dosta güven düşmana da korku vermesinin görüntüsüdür" dedi.

Gösteriyi izleyenler arasında bulunan Zeynep Eyüpoğlu ilk defa Türk Yıldızları'nın gösterisini seyrettiğini belirterek, "İnanılmaz bir gösteri yaptılar. Çok heyecanlandım. Türk pilotlarıyla her zaman gurur duyuyoruz. Onların birbirinden ilginç yaptıkları akrobasi karşısında çok duygulandım" diye konuştu.

Ayfer Çetin ise, "Türk Yıldızları bizim gururumuz. Onlar cesur pilotlar ve korkusuzca uçakları kullanabiliyorlar. Ailece sahile gösteriyi izlemek için geldik" dedi.

25 Haz 2016 - 22:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber