Türk Telekom mobilde yeni dönem!

Türk Telekom, 1 Nisan’da en hızlı 4.5G’den 3 kat daha hızlı GiGA 4.5G’yle dünyanın en hızlı mobil deneyimini sunacak

TÜRK Telekom CEO’su Rami Aslan: “Fiber Güçlü 4.5G ile müşterilerimiz güçlü altyapımız ve sunduğumuz GiGA 4.5G teknolojisiyle iletişimden eğlenceye, istedikleri yerden istedikleri zaman dünyanın en yüksek hız deneyimine en iyi kalitede ulaşabilecekler.” Hızın yeni adı GiGA 4.5G, 1 Nisan itibari ile 81 ilde aynı anda hizmete girecek.
Türkiye’nin iletişim ve eğlence teknolojileri lideri Türk Telekom, bugün İstanbul Park’ta Türk Telekom CEO’su Rami Aslan ev sahipliğinde gerçekleştirdiği basın toplantısıyla 4.5G’ye yönelik vizyonunu paylaştı. Rami Aslan 1 Nisan’dan itibaren 4.5G ile değişecek iletişim ve eğlence anlayışını yansıtmak amacıyla konuşmasına “sanal gerçeklik” video gösterimi ile başladı. “Sanal gerçeklik” teknolojisi Türkiye’de ilk kez Türk Telekom’un basın toplantısında kullanılmış oldu. Türk Telekom’un “Fiber Güçlü 4.5G” hizmetiyle müşteri deneyiminde yepyeni bir çağ başlatmaya ve güçlü altyapısıyla Türkiye’nin geleceğini yazmaya hazır olduğunu söyleyen Rami Aslan: “Tüketicilerin beklentilerinin ve ihtiyaçlarının sürekli arttığı bir döneme hazır olmak için kendimizi her zaman bir adım önde konumlandırıyoruz. 4.5G ile başlayan dönemde, sunduğumuz Fiber Güçlü 4.5G hizmetiyle müşterilerimize, en yüksek hız, kapasite ve kaliteli hizmetin güvencesini veriyoruz. Türkiye’nin neresinde olursa olsun, Türk Telekom müşterileri, en yüksek performansı, en güvenilir ve kesintisiz bağlantıyı bizimle yaşayacak” dedi.


Rami Aslan: “Tüketiciler, 4.5G’de farkı Türk Telekom’un Fiber Güçlü 4.5G’si ile daha iyi anlayacaklar”

4.5G hizmetini müşterilerine ulaştırmak için en kritik frekanslarda en geniş bant aralığına sahip olduklarını ifade eden Aslan: “4.5G hizmetlerinde spektrum çok önemli. Ama en az onun kadar önemli bir şey var ki o da fiber altyapısı. Türk Telekom olarak 4.5G’de abone başına hem en geniş frekans aralığına hem de kaliteyi kesintisiz bir şekilde sunabilmek için 4.5G baz istasyonlarını 81 ilde çepeçevre saran fiber ağa sahibiz. Bu avantajımızı müşterilerimize dünyanın en yüksek hızını ve benzersiz veri indirme ve yükleme kapasitesini sunarak yansıtacağız. Diğer bir ifade ile biz Türk Telekom olarak, 4.5G’deki farkımızı fiber gücümüzle göstereceğiz. 1 Nisan’dan itibaren, ülke genelinde yaygın fiber ağımızla en iyi 4.5G hizmetlerini sunmaya başlıyoruz. İlk günden itibaren tüketiciler, Fiber Güçlü 4.5G’nin farkını yaşayacaklar” dedi.

Türk Telekom müşterilerinin yaşayacağı 4.5G deneyimi, Avrupa’dan daha iyi olacak

Rami Aslan, her geçen gün Türk Telekom’un Türkiye genelindeki Fiber Güçlü 4.5G baz istasyonlarının sayısının arttığına dikkat çekti. Avrupa’da fiberle bağlı baz istasyonlarının toplam baz istasyonu sayısına oranı yalnızca yüzde 20 iken Türk Telekom’da bu oranın Avrupa ortalamasının üç katından daha fazla olduğunu belirten Aslan, “Bu sayede, Türk Telekom müşterilerinin Türkiye’de yaşadığı 4.5G deneyimi, Avrupa’dan çok daha iyi olacak” dedi.

GiGA 4.5G teknolojisiyle dünyanın en hızlı mobil interneti 81 ilde aynı anda hizmete giriyor

Mobil dünyanın en iyileriyle yaptıkları işbirliklerini anlatan Rami Aslan, Wi-Fi ve 4.5G altyapılarını birleştiren ‘GiGA 4.5G’ teknolojisini Türkiye’de müşterilerine sunan ilk operatör olmak üzere dünyanın en büyük telekomünikasyon şirketlerinden Kore Telecom ile işbirliği yaptık” dedi ve ekledi: “Mobilde saniyede 1 gigabit hızını, 1 Nisan’dan itibaren Türkiye’nin 81 ilinde aynı anda müşterilerimize sunacağız. Böylece Türk Telekom, “en hızlı 4.5G’den 3 kat daha hızlı” GiGA 4.5G teknolojisini Türkiye’de müşterilerine sunabilen ilk operatör olacak” dedi. Hızın yeni adı olan GiGA 4.5G teknolojisinin, ancak ülkenin her yanını saran fiber altyapıyla mümkün olabileceğine dikkat çeken Aslan, “1 Nisan’dan itibaren Türkiye’nin 81 ilinde aynı anda gigabit hızında mobil iletişim devrini başlatmaktan, 5G’nin vaat ettiği hızları bugünden Türkiye ile tanıştırmaktan gurur duyuyoruz. Bu başarı, on yıllardır önceliklendirdiğimiz altyapı yatırımlarımızla entegrasyon stratejimizin gücünü birleştirerek, neler başarabileceğimizin en güzel ve somut örneklerinden biri” diye konuştu.

En iyi iletişim ve eğlence deneyimi entegrasyonun gücü ile geliyor

Rami Aslan, konuşmasında Türk Telekom’un yalnızca 4.5G’nin temelini oluşturan fiber altyapıya odaklanmakla kalmayıp, bu hizmeti en iyi şekilde tüketicilerle buluşturacak üst yapıya da yatırım yaptığını dile getirdi. Bu yatırımların en güzel sonucu olarak da Türkiye’nin lider dijital müzik platformu Türk Telekom Müzik’i, dijital oyun platformu Playstore’u ve münhasır TV içerikleri ile Tivibu hizmetlerini müşterilerine sunduklarını belirtti.

Türk Telekom müşterileri, altyapının gücü ve GiGA 4.5G teknolojisiyle, iletişim ve eğlence ihtiyaçlarına, istedikleri yerden istedikleri zaman dünyanın en yüksek hız ve kapasite deneyimi ile ulaşabilecekler. Fiber Güçlü 4.5G, sadece yüksek hızlı internet erişimi değil aynı zamanda HD kalitesinde mobil televizyon deneyimi, büyük şehirlerin yanı sıra kırsal bölgelerde dahi yüksek performanslı ve kesintisiz iletişim olanağı ve sabit internette olduğu gibi mobilde de yüksek veri indirme ve yükleme hızı ve kalitesi sunuyor.

Müşterinin ihtiyaçlarını proaktif bir şekilde okuyarak iş modeline yansıttıklarını belirten Aslan: “Entegrasyon sayesinde mobil, internet, telefon ve TV hizmetlerini tek noktadan sunabilen sektörün en büyük “Çoklu Oyuncusuyuz” dedi. Aslan, 4.5G döneminde de Türk Telekom olarak müşterilerinin farklı ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik zengin ürün portföyünü avantajlı paketlerle sunacaklarını ifade etti.

29 Mar 2016 - 17:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber