Teröristlerin hedefinde eğitim var

Şırnak'ta teröristler, bazen öğretmenleri tehdit ederek bazen de okullarda ders işlenmesine engel olmaya çalışarak çocukların öğrenimine darbe vurmayı amaçlıyor

Teröristlerin hedefinde eğitim var
Haber albümü için resme tıklayın

ŞIRNAK'TA

bölücü terör örgütü üyeleri, özellikle okulları hedef alarak çocukların eğitim görmelerine engel olmaya çalışıyor.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki Bahçelievler Anaokulu'nun bahçesine el yapımı patlayıcı bırakan ve çocukların arasından güvenlik güçlerine ateş açan teröristler ne kadar acımasız olduklarını ortaya koyuyor.

Kentteki bir okulun girişine bölücü terör örgütünün şehir yapılanması YDG-H üyelerince asılan yazı ise teröristlerin gençlerin eğitim almasının karşısındaki bakışını gösteriyor. Okulun girişine "Bu okul YDG-H tarafından kapatılmıştır. Açıldığı takdirde gereken ne ise yapılacaktır. Açıldığı takdirde müdahale edilecektir" yazısını asan teröristler, gençlerin eğitim almasını istemiyor. Söz konusu okulda eğitime devam edilirken teröristlerce asılan yazı güvenlik güçlerince kaldırıldı.



Mevzi yaptılar 

Teröristler, operasyonların sürdüğü Cizre ve Silopi'de ise bazı okulları karargah olarak kullanıyor.

Silopi'de 23 Nisan İlkokulu ile Gazi Paşa İlkokulunu karargah ve mühimmat deposu olarak kullanan teröristler buralardan güvenlik güçlerine saldırmış, Cumhuriyet İlkokulunun çatısını ise ateşe vermişti.

Roket atıldı 

Operasyonların devam ettiği Cizre'de de okullar terör örgütü üyelerince hedef tahtasında tutuluyor.

Ahmet El Cezire İlköğretim Okulu ile Atatürk Anadolu Lisesi ek binasına operasyonların başladığı tarihten itibaren defalarca roket atan teröristler, Menderes İlköğretim Okulunu iki defa ateşe vererek büyük çaplı zarara sebebiyet verdi.

23 Ara 2015 - 16:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber