Teröre tepki yürüyüşünde kalabalığa ateş açıldı

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde Yenişehirli vatandaşlar ile HDP’liler arasında önceki gün başlayan olaylar bu gece de devam etti. Bir grup tarafından vatandaşlara pompalı tüfekle açılan ateşte 8 kişi yaralandı

YENİŞEHİR'DE Atatürk anıtında toplanan vatandaşlar, HDP binasına doğru yürüyüşe geçti. HDP binası önünde bulunan HDP’liler ile Yenişehirliler arasında barikat kuran Çevik Kuvvet ekipleri ve üç adet TOMA iki grubu karşı karşıya getirmemek için çabaladı. Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik'in, vatandaşları dağılmaları yönünde ikna etmeye çalışmasına rağmen başarılı olamadı. Bu arada ara sokaklara da taşan olaylarda 8 kişi pompalı tüfek ile açılan ateş sonucu çeşitli yerlerinden yaralandılar. Bir yaralı ayakta tedavi edilirken diğer 7 yaralı Bursa’daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Çevik kuvvet ekipleri, karşı karşıya getirmemeye çalıştığı iki gruba gece saat 00:30’da müdahale ederek dağıttı. Olayın ardından Bursa İl Emniyet Müdürü ve Bursa İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı ilçeye gelerek Kaymakam Rahmi Köse ve Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile birlikte olaylar ile ilgili görüşme gerçekleştirdiler.

Olaylarla ilgili geniş açıklamayı Bursa Valisi Münür Karaloğlu’nun yapacağı belirtildi. Yaşanan olaylarda çok sayıda gösterici gözaltına alındı.  

11 Eyl 2015 - 09:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber