Tarım Bakanlığı Karatay’ı şikayet etti

Gıda Tarım ve Hayvan Bakanlığı, Prof. Dr. Canan Karatay hakkında şikayetçi oldu. Bakanlık, Karatay’ı “Ekmek en zararlı alışkanlıktır” demesi üzerine İstanbul Tabib Odası’na şikayet etti

BUĞDAYIN genetiğinin değiştirilmesi nedeniyle ekmek yemenin sağlıksız ve tehlikeli olduğunu iddia eden Karatay, şikayet edildi. Daha önce de Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’nin başvurusu üzerine, İstanbul Tabip Odası Onur Kurulu tarafından 15 gün meslekten men ve 647.50 lira para cezası verilmişti. Prof. Dr. Karatay yazdığı kitaplar ve verdiği röportajlarda, genetiği değiştirilmiş buğdaylardan hazırlandığını öne sürdüğü tüm ekmeklerin çok zararlı olduğunu ve insan sağlığını tehdit ettiğini söylüyor. Oda bilirkişilerden konuyla ilgili bilgi istedi.

GEBELİKTE ŞEKER YÜKLEMEYE DE KARŞI

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği de Prof. Dr. Karatay’ı, tıbben geçerli bir yöntem olarak uygulanan gebelikte şeker yükleme testinin hastaları zehirlediğini söyleyerek hastaları kaosa sürüklediği ve hekimleri küçük düşürdüğü gerekçesiyle şikâyet etmişti. İstanbul Tabip Odası’nın konuyla ilgili kararı Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu’nda görüşülmeyi bekliyor.

14 Oca 2016 - 12:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber