Tankların namluları Suriye’ye çevrildi

Suriye’de IŞİD’e karşı kara ve hava hareketinin konuşulduğu bu günlerde Türkiye-Suriye sınırında konuşlu tank ve zırhlı araçların namluları Suriye’ye çevrildi. Mehmetçik sınırda kuş uçurtmuyor

SURİYE'DEIŞİD’e karşı kara ve hava hareketinin konuşulduğu bu günlerde Türkiye-Suriye sınırında konuşlu tank ve zırhlı araçların namluları Suriye’ye çevrildi. Mehmetçik sınırda kuş uçurtmuyor.
Koalisyon güçlerinin Suriye’de IŞİD’e karşı hava saldırıları aralıklarla sürerken, Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye-Suriye sınırını adete abluka altına aldı. Sınırın kritik yerlerine fırtına obüs topları yerleştirilirken, hava savunma sistemleri de aktif durumda. 24 saat esasına göre görev yapan askerler, yasa dışı geçişler, illegal suç örgütleri ve kaçakçılara göz açtırmıyor.
Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Şırnak illerinin sınırları içerisinde 910 kilometrelik Türkiye-Suriye sınır hattında 317 sınır karakolunda 65 bin asker görev yaparken, bin 200 civarında tank, zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı araçlar, sınır hattında görev yapıyor.

MÜLTECİ AKININA KARŞI BÜTÜN TEDBİRLER ALINDI
Suriye’deki, gelişmeler Türkiye ve dünya tarafından yakından izlenirken, mülteci akınına karşı Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’nı genişletme çalışmaları sürüyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve İl Özel İdaresi tarafından yürütülen ortak çalışma ile Kilis’te bulunan Öncüpınar gümrük sahasının mevcut park kapasitesini arttırmak ve sınırda yaşanabilecek olağan dışı hareketlilikte rezerv alan olarak kullanılmak üzere alan genişletme çalışması başlatıldı. Yapılan duvarların betonları düşülürken, Öncüpınar Gümrük Müdürlüğü içerisinde 850 metrelik alanda yapılacak ihata ile sahaya 47 bin 350 metrekare ilave alan kazandırılacak. 60 santim temel, 30 santim kalınlık, 2 metre 50 santim yüksek beton bölümden oluşan duvarın üzerine de tel olan 250 metrelik bölüme 60 santim jiletli tel, diğer kısımlara ise panel tel yerleştirilerek sahanın dış etkenlerden korunmasının sağlanacağı bildirildi.

12 Kas 2015 - 13:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber