Tahliye olduğu gün 3 kişiyi vurdu, kahvehane taradı

İstanbul Fatih’te polis, geçtiğimiz ağustos ayında tarihi Silivrikapı surlarında kan donduran bir işkence olayını açığa çıkardı

UYUŞTURUCU baronu olduğu öne sürülen, surlardaki gizli bir bölmede kendine lüks bir yaşam alanı kuran Suat Ş. ve çetesi, Suriyeli bir çifte “işkence ve tecavüz” iddiasıyla tutuklandı.
Surlardaki gizli geçitlerden geçilerek ulaşılan mekân, gizli kameralarla gözetleniyordu.
İddiaya göre; Suat Ş. ve çetesi, Suriyeli Hulud-Ali H. çiftini zorla burada tuttu. Çete üyeleri, Ali H.’ye işkence yaptı.
Polisin operasyonunda Suriyeli Ali H., sur duvarlarına köpek tasması ile bağlı halde bulundu. Eşi Hulud H. de tasmayla bağlı kocasının gözleri önünde çete üyelerinin tecavüzüne uğradı.
Hakkında çeşitli davalar açılan Suat Ş., “ruhsatsız ateşli silahlarla, mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma” suçundan yargılandığı davada, gizli odada bulunan silahların kendisine ait olmadığını iddia etti.
Ayrıca daha önce erkeklik organından vurulduğu için tecavüz olayının da imkânsız olduğunu savundu.

TAHLİYE GÜNÜ KURŞUN YAĞDIRDI
Suat Ş., yakalandıktan 10 ay sonra, önceki gece tahliye oldu. İddiaya göre aynı gece, kiracısı olan Hacı K.’nın Seyyid Ömer Mahallesi’ndeki kahvehanesine gitti ve “Geceyi senin evinde geçireceğim” dedi.Gece geç saatlerde silah sesi duyan K., bacağından vurulduğunu fark etti. Kendi imkânlarıyla hastaneye giden Hacı K.’nın aynı gece işyerinin de kurşunlandığı ortaya çıktı. Kahvehaneye 11 kurşun sıkan saldırgan kaçtı.
Polis, bu saldırıyı da Suat Ş.’nin yaptığını belirledi. Öte yandan Suat Ş.’nin aynı gece, Hacı K.’nın yanı sıra Murat E. ve ismi belirlenemeyen bir kişiyi daha vurduğu ortaya çıktı. Polisin her yerde aradığı Suat Ş.’nin, vurduğu kişileri kendisini ihbar etmekle suçladığı iddia edildi.

SUÇ MAKİNESİ
Çete lideri Suat Ş.’nin; uyuşturucu satmak, hırsızlık, gasp, adam kaçırma, ruhsatsız tabanca bulundurmak gibi 13 ayrı suçtan sabıkası olduğu ortaya çıkmıştı. (Habertürk)

06 Haz 2016 - 11:24 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber