Suriyeli cinayeti "işaret diliyle" çözüldü

Adana'da kaybolduktan 3 gün sonra öldürülmüş halde bulunan Suriyeli şahsı öldüren kişiler, sağır ve dilsiz olan Suriyeli zanlı ile işaret diliyle görüşülerek belirlendi

ADANA'DA kaybolduktan 3 gün sonra öldürülmüş halde bulunan Suriyeli şahsı öldüren kişiler, sağır ve dilsiz olan Suriyeli zanlı ile işaret diliyle görüşülerek belirlendi. 
İç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınarak, ailesiyle birlikte Adana’da yeni bir yaşam kuran Mehmet Sfuk, tarım işçiliği yaparak ailesinin geçimine katkıda bulunmaya başladı. 7 Kasım’da işe gitmek için evden çıkan Sfuk’tan bir daha da haber alınamadı. Ali Sfuk, arkadaşı ve aynı zamanda da ev sahipleri olan 35 yaşındaki Mehmet Toprak ile birlikte Köprübaşı Polis Merkezi’ne gidip, kardeşi için ‘kayıp’ başvurusunda bulundu. 
Söz konusu başvuru üzerine polis, her yerde Suriyeli genci aramak için bölgede geniş kapsamlı bir arama çalışması yaptı. Aramalar devam ederken, Ali Hocalı köyünde kanal kenarındaki su kamışlarını kesen tarım işçileri, sudaki ceset kokusu üzerine durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, ayakları dizlerinden kırık ve yüzünün yarısı fareler tarafından yenilen cesedi, CANKUR ekiplerinin de yardımıyla sudan çıkarttı. 
Ceset üzerinde inceleme yapan polis, üzerinden 10 kurşun yarası bulunan şahsın, bir süre önce hakkında ‘kayıp’ başvurusu yapılan Mehmet Sfuk olduğunu belirledi. Bu kez devreye Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri girdi. Cinayete ‘namus süsü’ vermek için kasık bölgesinde çok sayıda kurşun yarası bulunan Suriyeli gencin kim ya da kimler tarafından öldürüldüğünü belirlemek için çalışma başlatıldı. 
Araştırmasını derinleştiren polis, Mehmet Sfuk’un ev sahipleri 40 yaşındaki Ahmet Toprak, kardeşi Mehmet Toprak ile birlikte Ahmet Dağ (26), Abdurrahman Keklik (38) ve Suriye uyruklu Abdulhannan İbrahim’i (21) gözaltına aldı. Cinayetteki sır perdesi ise sağır ve dilsiz olan İbrahim’in, tercüman eşliğinde alınan ifadesiyle aralandı. Suriyeli genç, işaret diliyle cinayetin tüm detaylarını anlattı. 
Sağır ve dilsiz Abdulhannan İbrahim, cinayetin, ‘uyuşturucu ticaretinden elde edilen para’ yüzünden işlendiğini ve silahı da Mehmet Toprak’ın kullandığını anlattı. Katil zanlısı Toprak ise suçlamaları kabul etmedi.  
Emniyetteki sorguları tamamlanan Mehmet Toprak, Ahmet Toprak, Ahmet Dağ, Abdurrahman Keklik ve Abdulhannan İbrahim adliyeye sevk edildi. Zanlılar, nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

18 Kas 2016 - 09:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber