Silah operasyonu!

Gümrük muhafaza ekipleri tarafından Habur Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonda 15 adet tabanca ele geçirildi

HABUR Gümrük Sahası'nda devriye görevinde bulunan Kaçak İstihbarat Müdürlüğü personeli, TIR kontrol ve akaryakıt ölçüm sahasından peronlara doğru yürümekte olan bir şahısla elindeki siyah poşetten şüphelenince 'dur' ihtarında bulundu. Ancak, ikazlara uymayan şüpheli elindeki siyah poşeti atarak sahadaki TIR yoğunluğu içerisinde koşarak kayboldu. Şüphelinin ele geçirilebilmesi amacıyla, gümrük sahası giriş ve çıkışlara kapatıldı. Personelin bir bölümü arama çalışmalarını sürdürürken bir grubu da kaçan şüphelinin poşeti incelemeye aldı. 
Yapılan tespitte, poşetin içerisindekilerin çeşitli marka ve modellerde 15 adet tabanca ile bu tabancalara ait şarjörler olduğu anlaşıldı. Ayrıca, tabancalarla birlikte ele geçirilen ve patlayıcı düzeneğine benzeyen 3 adet küçük boyutlu eşya da kriminal incelemeye gönderildi. Şüpheli daha sonra tescil bölümünde işlem yapmak için sıra bekleyen kalabalığın içinde yakalandı. Şüphelinin tanınmamak amacıyla üzerindekileri çıkararak beyaz atletiyle gizlenmeye çalıştığı dikkat çekti.

KULLANDIĞI TIR'IN ARANACAĞINI ANLAYINCA SİLAHLARI SAKLAMAK İSTEDİ

Yakalanan şüphelinin Şanlıurfa doğumlu H.Ş. olduğu, araç ile Habur Gümrük Sahasına giriş yaptığı, özellikle silah, mühimmat, uyuşturucu ve kaçak eşya tespitinde önemli rol oynayan tarama sistemlerine aracın sevk edilmesi nedeniyle paniklediği, silahların ele geçirileceğini anlayınca tarama için sıra beklediği sırada beraberindekileri araçtan çıkararak gizlemeye çalıştığı tespit edildi.

Silahların ele geçirilmesinden sonra, şahsın kullandığı araç x-ray taramasından geçirildi. Daha sonra gümrük idarelerinin hizmetindeki bomba-silah/mühimmat dedektör köpeği marifetiyle bir kez de personel tarafından detaylı olarak arandı. Ancak herhangi bir patlayıcı, silah veya kaçak eşyaya rastlanılmadı. Olay ile ilgili olarak Silopi Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

22 Mar 2016 - 14:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber