Şehidi 10 bin kişi uğurladı!

Sur'da yaşanan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş İbrahim Tetik'in cenazesine 10 bin kişi katıldı

DİYARBAKIR Sur'da teröristlerle yaşanan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Tetik, memleketi Kütahya'da gözyaşları içinde toprağa verildi.  
 
  24 yaşındaki İbrahim Tetik'in Türk bayrağına sarılı tabutu ilk olarak Kütahya Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile Yenibosna Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Tetik, burada helallik alınmasının ardından tekbirler eşliğinde mahalle meydanına getirildi. Meydanda şehidin cenazesi kalabalık grup tarafından karşılandı ve ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. 
 
  Törene Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Milletvekilleri İshak Gazel, Şükrü Nazlı, Ahmet Tan ve Vural Kavuncu ile şehidin babası Necmi annesi Vasfiye, şehidin kardeşleri Burak ve Mehmet Emin Tetik yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
 
  Şehidin Babası Necmi Tetik, cenaze törenin boyunca alkış yapılmamasını ve slogan atılmaması isteyerek, "İbrahim vatanını ve milletini çok seviyordu. Şehit olmak istiyordu. İbrahim hak etti ve muradına erdi. Vatan sağ olsun. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.  
 
  Bu arada, koyu bir Kütahyaspor taraftarı olan ve Sur'da duvara 'Kütahyaspor'a şampiyonluk yolunda başarılar dilerim' yazan İbrahim Tetik'in tabutunun üzerine bir de Kütahyaspor forması ve bayrağı konuldu.
 
  Kılınan cenaze namazının ardından şehidin tabutu önce askerlerin omzunda, daha sonra kalabalık tarafından omuzlara alınarak yaklaşık 200 metre mesafedeki Yenibosna Mahellesi Mezarlığı'na götürüldü.
 
  Şehit Uzman Çavuş İbrahim Tetik, burada dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

08 Mar 2016 - 15:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber