Savunmadaki büyük işbirliğinin adı: GATe

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan'ın savunma alanındaki iş birliği, İngilizce kapı anlamına gelen "GATe" ismiyle adlandırıldı

TÜRKİYE-Gürcistan-Azerbaycan arasında savunma alanındaki  iş birliğinin bundan sonra "GATe" ismi altında süreceği  bildirildi. 
 
Türkiye'yi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın temsil ettiği  Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan  Silahlı Kuvvetler Komutanları toplantısı  kapsamında başkent Tiflis'te düzenlenen tüm üçlü ve ikili toplantılar sona erdi.
 
Görüşmeler sonunda, üç ülke arasındaki bölgesel savunma iş birliğine,  İngilizce kapı anlamına gelen "GATe" isminin verilmesi kararlaştırıldı.
 
Genelkurmay Başkanı Akar da bugün düzenlenen üçlü zirvenin ardından  yaptığı kısa konuşmada, üç ülke arasındaki   bu birlikteliğin "GATe" ismiyle  anılmasının teklif edildiğini ve bu teklifin de kabul gördüğünü açıklamıştı.
 
Orgeneral Akar  Gürcistan'dan yarın ayrılacak.

17 Eki 2017 - 21:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber