PKK’lılar buradan apar topar kaçtı

Şırnak’ta bir mahallede sıkışıp kalan PKK’lı teröristlerin, karargâh olarak kullandıkları çevresi kameralarla donatılmış ve tünellerle birbirine bağlanmış 3 evden apar topar kaçtığı ortaya çıktı

ŞIRNAK'TA güvenlik güçlerinin operasyonları sonucu Yeni Mahalle’de sıkışan PKK’lı teröristler “karargâh” gibi kullandıkları üç evi aniden terk edip kaçtı. Güvenlik güçlerini izlemek için PKK’lı teröristlerin evlerin etrafına diktikleri direklere güvenlik kameraları yerleştirdikleri ve kaçış için evlerden birine 50 metre uzunluğunda tünel kazdıkları tespit edildi.
Şırnak 14 Mart’ta başlayan “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifçi Operasyonu” sürüyor. Operasyonlarda PKK’lıların Yeni ve Bahçelievler mahallelerinde sıkıştırıldığı, 4 koldan ilerleyen güvenlik güçlerinin 2 mahalleyi tank atışı ile yoğun ateş altına aldığı belirtildi. Mahallelere giren zırhlı araçların PKK’lı teröristleri ateş altına aldığı anlar saniye saniye görüntülendi.
50 metrelik tünel
Yeni Mahalle’de sıkışan teröristler ise “karargâh” gibi kullandıkları üç evi terk edip kaçtı. Birbirine yakın evlerin etrafını barikatlarla kapattıktan sonra çok sayıda el yapımı patlayıcı yerleştiren teröristlerin binalar arası geçiş yapabilmek için duvarları yıktığı görüldü. Evlerden birine PKK’lı teröristlerin kaçış için 50 metrelik yer altı tüneli kazdığını belirleyen güvenlik güçleri, tüneli kullanılamaz hale getirdi.
Güvenlik güçleri, evlerde yaptıkları aramalarda, 3 tabanca, ikişer uzun namlulu silah, av tüfeği, roketatar mühimmatı ve akü, 2 bin 300 mermi, 96 el bombası, bir dürbün, çok sayıda el yapımı patlayıcı ve bunların yapımında kullanılan gereç ile tıbbi ve yaşam malzemesi ele geçirdi.
Aniden terk ettiler
Teröristlerin timlerin ilerleyişini izlemek için evlerin etrafına diktikleri direklere güvenlik kameraları yerleştirdikleri ve 24 saat bölgeyi izledikleri de ortaya çıktı.
Teröristlerin bölgeyi bir baskın öncesi acele terk ettiğini kaydeden güvenlik kaynakları, içerideki mermi ve silahları almaya fırsatları olmayan örgüt üyelerinin, el yapımı patlayıcıları da bıraktıklarını ifade etti.
Örgüt mensuplarınca yerleştirilen patlayıcılar yüzünden binalarda hasar oluştu. Güvenlik güçleri, halen bölgede imha edilmeyen çok sayıda patlayıcı bulunduğunu ve bomba imha uzmanlarının çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

24 May 2016 - 10:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber