PKK o üniversiteye dadandı

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, dün bazı öğrencilerin eğitim hakkını engellediğini, sınıflara kapılarına barikat kurup, öğretim üyelerini tehdit ettiğini belirterek, "Dersler engellenmeye devam edince sabrımızın son noktasına geldik, barikatların kaldırılması ve öğrencilerin derslere girmesi için mecburen polis çağırdık" dedi

TUNCELİÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, düzenlediği basın toplantısında Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 34 kişinin öldüğü hava operasyonunun yıldönümünde kent merkezinde polisin 3 öğrenciyi gözaltına almasını bahane eden bazı öğrencilerin, üniversitede boykot çağrısı yaptığını söyledi.

SINIFLARA BARİKAT KURUP ÖĞRENCİLERİ TEHDİT EDİYORLAR

Bu kişilerin, boykota karşı çıkan öğrencilerle öğretim üyelerini tehdit ettiğini belirten Rektörü Prof.Dr. Ubeyde İpek, şunları söyledi:"Biz sorunu diyalog yoluyla çözmek için çok uğraş verdik, ancak bazı öğrenciler sınıfların kapısına sıralarla barikat kurarak derslere girilmesine izin vermediler ve ders görmek isteyen öğrencilerimizin eğitim hakkını fiili olarak engellediler. Bu tür boykot ilk kez değil birçok kezdir oluyor ve eğitim hakkı engelleniyor. Aileler çocuklarını eğitim görsün diye bizlere teslim etmiş, demokratik her türlü tepkiye açığız ve demokratik eylemlere asla müdahalemiz olmaz. Ancak derslerin görülmesi engellendiği anda ve tehdidin olduğu anda bizlerde öğrencilerimizin haklarını korumak durumundayız. Eğitim hakkının engellenmesini asla kabul edemeyiz. Çok uğraştık ve bu durumu engellemek için diyalogları arttırdık ama bu duruma engel olamadık. Dersler engellenmeye devam edince sabrımızın son noktasına geldik ve mecburen barikatların kaldırılması ve öğrencilerin derslere girmesi için mecburen polis çağırdık. Ve derslerin bu şekilde görülmesini sağladık. Böyle bir durum asla tercihimiz değil ve daha önce defalarca boykot oldu ama polis çağırmadık. Bu kez tehdit ve engellemeler fiilen üniversitemizin bütün bölümlerini etkilediği için polis çağırmak zorunda kaldık."

29 Ara 2015 - 18:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber